Başkan Toçoğlu'na Soru Yağmuru

Derslerinde Yerel Yönetimler konusu

Nasıl başkan oldunuz, belediye başkanının görev ve yetkileri nelerdir, belediye meclisinin görev ve yetkileri nelerdir, belediyede ne kadar işçi çalışıyor, hizmetlerde hangi araçları kullanıyorsunuz, yaptığınız etkinlikler nelerdir, çocuklara yönelik çalışmalar nelerdir, çevreyi korumak adına ne gibi hizmetler yapıyorsunuz, belediyenin gelir kaynakları nelerdir, belediye başkanı olmak nasıl bir duygu ve bende belediye başkanı olabilir miyim gibi soruları cevaplayan Başkan Zeki Toçoğlu, belediyede görev yapmanın çok ulvi bir görev olduğunu ifade etti.

Çok okuyup çok çalışacaksınız

Çocuklara, belediye başkanı olmanın halka hizmet etmek demek olduğunu söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Belediye başkanı olmak elbette güzel bir duygu. Çünkü halka hizmet ediyorsunuz. Ben bunu çok ulvi bir görev olarak algılıyorum. Onun için de durmadan çalışıyoruz. Şehrimiz adına daha güzel olacak ne varsa, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak ne varsa hepsini yapmaya çalışıyoruz. Devamlı proje üretiyoruz” dedi. Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Başkan Toçoğlu, “Geleceğin doktorları, avukatları, kaymakamları, belediye başkanları, valileri sizlersiniz. Fakat bunun için yerine getirmeniz gereken bazı görevler var. Çok okuyacak ve çok çalışacaksınız. Çok çalışırsanız zaten başarı kendiliğinden gelir. Daha sonra bu şehre ve bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Bizler sizlere güveniyoruz. Öğretmenlerinize sordum, çok başarılıymışsınız. Bu başarınızı devam ettirin” diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu, meclis salonundaki programın ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.