Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt şantiyesini yenileme çalışmaları son aşamaya geldi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yenilenen şantiyemiz ile 250 bin ton olan asfalt üretim kapasitemiz, yıllık 600 bin tona ulaşacak. Böylece şehrin dört bir yanında kapsamlı bir asfalt atağı başlatacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, asfalt şantiyesinde devam eden yenileme çalışmalarında sona geldi. Yenilenen asfalt plenti ile yıllık asfalt üretim kapasitesinin 600 bin tona çıkacağını aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, sezonunun açılmasıyla birlikte şehrin tamamına yayılacak bir asfalt atağı gerçekleştireceklerini söyledi. Oktar 16 ilçe için asfalt takviminin de belirlendiğini ifade etti.

600 Bin Ton Asfalt
Oktar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları ile asfalt plentimizi yenileme çalışmalarına başlamıştık. Eski olan asfalt plentinin söküm çalışmalarını tamamladık. Ardından yeni asfalt plentimizin kurulumunu gerçekleştirdik. 250 bin ton olan asfalt üretim kapasitemiz, yeni plent ile yıllık 600 bin tona çıkacak. Böylece şehrin dört bir yanında kapsamlı bir asfalt atağı başlatacağız.”

Yeni Plent Hazır
“Artık çalışmalarımızda son aşamadayız. Projenin onaylanmasının ardından gaz açma işlemleri ve deneme çalışmalarımız gerçekleşecek. Kısa süre içerisinde asfalt plentimiz üretimine başlayacak bir hale gelecek. İnşallah yenilenen plentimiz ile birlikte asfalt sezonunda önemli çalışmaları şehrimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”