AKM’de ‘Osmanlı Döneminde Sakarya’ konuşulacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat dolu programlara ara vermeden devam ediyor. Şubat ayı takvimi kapsamında AKM’de vatandaşları geçmişe götürecek bir konferans düzenlenecek. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Sakarya’nın tarihine yolculuğa çıkılacak olan program 17 Şubat Perşembe günü 19.00’da AKM’de gerçekleştirilecek.

Osmanlı ve Sakarya
Sakarya Üniversitesi’nde görevli tanınmış tarihçi Prof. Dr. Yücel Öztürk “Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Sürecinde Sakarya Bölgesi” isimli konferansta o dönemleri anlatacak. Programda, şehrimizin Osmanlı’nın ihtişamlı günlerine kavuşmasında oynadığı rol anlatılacak. Aynı zamanda Sakarya’nın tarihi, değerleri ve eserleri bu konferansta tartışılacak.

“Tüm Sakarya’yı bekliyoruz”
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakaryalı sanat, tarih ve kültür dostu vatandaşlarımız ara vermeden gerçekleştirdiğimiz programlarda buluşuyor. Yılın her ayında ülkenin önemli değerlerini ağırlıyor, farklı konulardan konuşuyoruz. 17 Şubat’ta tarihte yolculuğa çıkacağımız programa tüm Sakarya’yı bekliyoruz” denildi.