Aile İlişkimizde Efendimizi Örnek Almalıyız

Acar’dan Büyükşehir’e teşekkür
Programın açılış konuşmasında tüm Türkiye’nin saygı duyduğu önemli bir ismi Kocaali’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Kocaali Belediyesi Başkanı Ahmet Acar, düzenlenen programdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Acar’ın ardından konuşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, “Günümüz insan ilişkileri için büyük önem kazanan zaman algısı yönünde de ciddi sıkıntılar mevcut. Ailecek televizyon seyretmek yerine; ufkumuzu açacak, aile üyelerimizle kaynaşmayı sağlayacak birbirimizi dinleme saatleri üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Efendimizin ailesini örnek almalıyız
Aile üyelerinin birbirlerine zaman ayırmasının önemine de değinen Mustafa Karataş, içinde bulunulan çağın gidişatını aile içi ilişkilerin şekillendirdiğini belirtti. Karataş, “Hiç şüphe yok ki aile ilişkileri konusunda güçlü olan bir toplumda, insan ilişkilerindeki olumsuzluklarla karşılaşılma oranı düşüyor. Aile içi ilişkilerimiz mensubu olduğumuz dine ve insanlık anlayışımıza yakışır olmalıdır. Tüm İslam âlemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Mustafa Karataş’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.