Geyve ve Taraklı ilçelerini kapsayan 37 kilometrelik güzergâhta sıkıştırılmış beton yol çalışmasını hayata geçireceklerini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “İhalemizi gerçekleştirdik. Güzergâhın yenilenmesi için kısa süre içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız. Şehrimize ve bölge halkına hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da ilk uygulamasının Pamukova’da gerçekleştirildiği sıkıştırılmış beton yol yapımının Geyve ve Taraklı ilçelerini kapsayan 37 kilometrelik yolda da uygulanacağını açıkladı. İhale işlemlerinin tamamlandığı güzergâhta kısa süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Tamamen milli kaynaklarla üretilen sıkıştırılmış beton yol çalışması ile Geyve ve Taraklı ilçelerimizi kapsayan 37 kilometrelik güzergâhı yenileyeceğiz. İlçelerimize hayırlı olsun” dedi.

Tamamen milli ve yerli ürün
Sakarya’da ilk uygulamasının Pamukova ilçesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Tamamen hijyenik ve yerli ürün olan sıkıştırılmış beton yol çalışmamızı ilk olarak Pamukova ilçemizde gerçekleştirmiştik. Karapınar Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmanın ardından Geyve ve Taraklı ilçelerimizi kapsayan 37 kilometrelik güzergahı da sıkıştırılmış beton yol çalışmamıza dahil ettik. İhale işlemleri tamamlandı. Güzergâhın yenilenmesi için çalışmalara kısa süre içerisinde başlıyoruz. Beton yola kıyasla milli kaynaklarla üretilen, dışa bağımlılığımızı azaltan, kırsal yol ağında alternatif üreten ve uzun ömürlü olan sıkıştırılmış beton yol çalışmalarımız şehir genelinde devam ettireceğiz. Çalışmalarımız hem şehrimize hem de bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.