Başkan Ekrem Yüce, 2020 yılını değerlendirdi. Koronavirüs salgını ile mücadelenin yanı sıra hizmet ve yatırımları da 2020 içerisinde tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yüce, 2021’nin sağlıklı günlerde Sakarya’yı yeni eserlerle buluşturacakları bir yıl olmasını temenni etti. Yüce, altyapı ve üstyapı çalışmaları, tarım, ulaşım, çevre, spor, eğitim ile kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri ile 2021 yılında da Sakarya’ya nice eserler kazandıracaklarının altını çizdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2020 yılına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Koronavirüs salgını ile mücadelenin yanı sıra hizmet ve yatırımları da 2020 içerisinde tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yüce, 2021’nin sağlıklı günlerde Sakarya’yı yeni eserlerle buluşturacakları bir yıl olmasını temenni etti. Başkan Yüce, koronavirüsle mücadelede tedbirlere uyumun çok büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, hemşehrilerine hassasiyet çağrısında bulundu. Başkan Ekrem Yüce, altyapı ve üstyapı çalışmaları, tarım, ulaşım, çevre, spor, eğitim ile kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri ile 2021 yılında da Sakarya’ya nice eserler kazandıracaklarının altını çizdi.

Yatırımların hızı artacak
Sakarya’nın gelecek yolculuğunda hayata geçirilen her bir yatırımın büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Zor bir yılı geride bırakıyoruz. Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Hamdolsun ülkemizin güçlü sağlık altyapısı, fedakâr sağlık çalışanlarımız ile bu süreci başarılı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah bu musibeti Rabbimizin izni, milletimizin tedbirlere tam uyumu ile geride bırakacağımıza inanıyorum. Bu süreçte de gerek ülkemizde gerekse şehrimizde nice eseri hizmete aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde de yatırım ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Ulaşım çalışmaları süratle devam ediyor
Kentsel tasarım ve cadde yenilemelerinin yanı sıra ulaşım alanında da şehrin gelecek perspektifine ışık tutacak önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “16 ilçe ve şehir merkezimizde cadde yenileme, asfalt ve beton yol çalışmalarımızı da bu dönemde süratle gerçekleştirdik. Sakarya Köprülü Kavşak projemizi başlattık. Sebahattin Zaim – Yazlık Köprülü Duble Yol projemizde artık sona geldik. Yeni bölünmüş yollar inşa ettik. Bilimsel veriler ışığında yeni duble yol çalışmalarını da yeni yıl içerisinde hayata geçireceğiz” dedi. Başkan Yüce, Hendek İtfaiye Teşkilatı için de 2021’i işaret ederek, projenin açılışını sene içerisinde yapacaklarını belirtti.

İmam-Hatip Lisesi hızla yükseliyor
Salgın dönemi başta olmak üzere yıl boyunca sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki çalışmalara da büyük bir titizlikle eğildiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Yaşlılarımızı, engellilerimizi, çocuklarımızı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı unutmadık. Destek paketlerimizin yanı sıra her zaman yanlarında olduk. Kurallar çerçevesinde sinema etkinlikleri düzenledik, kitap okumayı teşvik edecek, paylaşma duygusunu arttıracak bir kampanya düzenledik. Yine Sakarya’da 3 bin yıllık geçmişe sahip Yağcıbedir halılarının da üretimine başladık. Şehrimiz eğitim geçmişinde çok önemli bir yapı taşı olan Adapazarı İmam-Hatip Lisesi’ni de iş insanlarımızın katkısı ile yeniden inşa ediyoruz.”

Sakarya tarımda marka şehirdir
Sakarya’nın tarım geleceğinin çok parlak olacağına dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Hep ifade ediyorum; tarım olmazsa olmazımız. Bu şehrin tarımda var olan potansiyelini iyi biliyor ve adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Kenevirlerin hasadını yaptık, salep yetiştiriciliği için ekimlerimizi gerçekleştirdik. Melen İsale Hattı üzerindeki atıl alanı cennet vadisine dönüştürdük. Ekimini yaptığımız adaçayı, biberiye, lavanta gibi bitkilerin alım garantisi için yurtdışı bir firmayla protokol imzaladık. Yine tarımsal alanda üreticilerimizi destekliyor, et, süt, bal ve yumurta satışlarımız ile çiftçilerimizden alıp vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Erenler ADA AVM bölgesinde inşa ettiğimiz Doğal Ürünler Köy Pazarı’nı da kısa süre içerisinde açıyoruz. İnşallah Akyazı’da da Seracılık Mükemmeliyet Merkezimizi hayata geçireceğiz, hazırlıklarımızda sona geldik. İnşallah tarımsal varlığımızı korumaya devam edecek, yeni yatırımlarla şehrimizin marka değeri olan tarıma katkılarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çevre hassasiyetimiz doğayı ve yeşili korumaktır
Yeni yaşam alanları ile kent kültürüne katkı sunmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Yüce, “Geyve ilçe merkezimizde yenileme çalışmalarımızı başlattık. Unkapanı Meydanı’nın ise yeni yılın ilk günlerinde temelini atacağız. Her iki çalışmamızı da 2021 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Millet Bahçemiz Cumhurbaşkanımızın katıldığı programla açıldı. Karaman’da da Engelsiz Millet Bahçesi’nin açılışını kısa süre önce gerçekleştirdik. Ormanpark’ın da yenileme çalışmalarını başlattık. Çevreye bakışımız bellidir; yeşili ve doğayı korumak, hemşehrilerimizin nefes alacağı yeni alanlarla sosyal yaşama katkılar sunmaktır” dedi.

2021 şampiyonluk yılı olacak
Sporu ve sporcuyu destekleyen bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Yılın son aylarında Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nı başarıyla gerçekleştirdik. Dünyanın 13. bisiklet dostu şehri ünvanını da 2021 yılında alıyoruz. Tüm bunların yanı sıra gözbebeğimiz Sakaryaspor için de inşallah bu yılın şampiyonlukla sonuçlanmasını temenni ediyorum. İyi bir grafik yakaladık. Büyükşehir Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu desteklemeye, spor kültürünün artması için gereken adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Güçlü altyapı ağı şehrin her tarafına ulaşıyor
Altyapı çalışmalarının da yıl boyunca SASKİ marifetiyle sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizde tamamladığımız 45 milyon TL değerindeki projelerimizle iki ilçemizin de altyapı sorunlarına uzun yıllar boyunca neşter vurduk. Karasu ve Kocaali ilçelerini temiz içme suyumuzla kesintisiz bir şekilde buluşturmak için 424 kilometrelik içmesuyu hattı çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Aynı zamanda tüm ilçelerimizde içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında yoğun çalışmalar gerçekleştirerek altyapı hatlarımızı sağlamlaştırarak genişlettik. Altyapıda gerçekleşen çalışmalarımızın yanı sıra içmesuyu kalitemizi yüksek teknoloji cihazlarla anbean takip etmek için Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuvarının çalışmalarında sona geldik. Güçlü altyapı ağımızla şehrin dört bir yanını ilmek ilmek örerken aynı zamanda yılın son günlerinde güneşten elektrik üretmek için Karaman Atıksu Tesisi’nin yanında bulunan 55 bin metrekarelik alanda GES projemizin de çalışmalarını başlattık” dedi.