‘S’ Plaka İçin Son Gün 31 Aralık

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve servis taşımacılığını kayıt altında tutacak olan ‘S’ Plaka uygulamasında başvurular devam ediyor. S Plaka uygulaması ile servis taşımacılığına belli bir standart getireceklerini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, tüm sektör esnafını ‘S’ plaka uygulamasına başvurmaya beklediklerini söyledi.

3 Bin 800 Başvuru
Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “3 Ağustos’tan itibaren ‘S’ plaka başvurularımız devam ediyor. Şimdiye kadar 3 bin 800 başvuru gerçekleştirildi. Artık başvuru süresinin sonuna geliyoruz. Daha öncede açıkladığımız gibi başvurularımız 31 Aralık Perşembe günü son buluyor. Kalan süre içerisinde de servis taşımacılığı yapan tüm sektör esnafımızı Şoförler Odası Başkanlıklarına veya Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza başvuru yapmaya bekliyoruz.”

Hizmet Standartları Yükselecek
“2016 yılı itibari ile uygulamamızı yürürlüğe sokacağız. ‘S’ plaka uygulamasına başvuru yapmayanlar servis taşımacılığı yapamayacaklar. ‘S’ plaka ile servis taşımacılığı belirli bir düzene kavuşmuş olacak. Biz ‘S’ plaka uygulamamız ile servis taşımacılığına belli bir standart getirmek istiyoruz. ‘S’ plaka uygulamamız ile inşallah servis taşımacılığı yapan sektör esnafımız da hizmet standartlarını yükseltmiş olacak.”