Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Orta Yolda Olmak’ adlı konferans ile devam etti. Duman, “Orta yolda olduğumuz zamanlarda parmakla gösterilecek, her bakımdan örnek alınabilecek bir toplumduk. Dünya’da bütün Müslümanlar için eş zamanlı bir dönüm yaşanmıyor. Ama vasat çizgiyi yitirdiğimiz durumlar bariz bir şekilde kendini belli ediyor. Bizim belirtmek istediğimiz vasat çizgi kişinin ‘Salih Amel’inden geçmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Orta Yolda Olmak’ adlı konferans ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Duman konuşmacı olarak katıldı. Programda Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever yer aldı.

Orta yolda olmak
Doç. Dr. Soner Duman, “Günümüzde teknolojinin çok ilerlemesi, insanlık açısından önemli bir yer tutmaktadır. Ancak şöyle bir gerçeklik var ki insanlık tam tersi yönde büyük bir buhrana sürükleniyor. Refah seviyesi çok yüksek olan ülkelere bile baktığımızda bu durum böyledir. Müslümanlık olarak baktığımızda da bu durum bizlerde de aynı. Son yüz yılı incelediğimizde bütün kanayan yaralar Müslümanlık coğrafyasında bulunuyor. İslam Dünyası olarak bizi güçlü kılan bir durum vardı ve biz bunu kaybetmiş bulunuyoruz. Bakara Suresinin 142. Ayetinde ‘Biz sizi vasat bir ümmet kıldık’ yani orta yolda bulunan, her türlü aşırılıktan uzak çünkü insanlığa örnek olabilesiniz diye” sözlerine yer verdi.

Parmakla gösterilen ümmet
Konuşmasına devam eden Duman, “Bizim ümmetimiz orta yolda olduğu zamanlarda parmakla gösterilecek, her bakımdan örnek alınabilecek bir toplumdu. Orta yolda ilerleyen toplumumuz nasıl oldu da güçlü durumdan güçsüz duruma geçiş yaptı. Dünya’da bütün Müslümanlar için eş zamanlı bir dönüm yaşanmıyor. Ama vasat çizgiyi yitirdiğimiz durumlar bariz bir şekilde kendini belli ediyor. Bizim belirtmek istediğimiz vasat çizgi kişinin ‘Salih Amel’inden geçmektedir” ifadelerinde bulundu.