‘Allah ve Sen’ söyleşisinde konuşan Yazar Selim Gündüzalp, “İnsanlar boş vakitlerini doldurmak için balık tutmaya gidiyorlar. 5 saat bir balık için bekliyorlar. İnsan dünyaya balık tutmak için gelmemiştir. Bir hobi adı altında ömrümüzün o kıymetli dakikalarını orada boş yere harcıyoruz. Oku emrinin muhatabı biziz. Biz okumazsak kim okuyacak? Okuduklarımızı yaşamazsak kim yaşayacak?” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak Vali Mustafa Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluşan Yazar Selim Gündüzalp, günün ikinci programında Faik Baysal Kütüphanesi’nde kültür sanat dostları ile bir araya geldi. Gündüzalp’in Allah ve insan konusuna değindiği ‘Allah ve Sen’ kitabının konuşulduğu programların devamında kitap imzası da gerçekleştirildi. Gençler ve kültür sanat dostları ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Gündüzalp, Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

İnsanın Potansiyeli Çok Yüksek
Okumanın önemine işaret eden Gündüzalp, “İnsanlar boş vakitlerini doldurmak için balık tutmaya gidiyorlar. 5 saat bir balık için bekliyorlar. İnsan dünyaya balık tutmak için gelmemiştir. Herkes işini yapsın, o senin işin değil. Bir hobi adı altında ömrümüzün o kıymetli dakikalarını orada boş yere harcıyoruz. Oku emrinin muhatabı biziz. Biz okumazsak kim okuyacak?  Okuduklarımızı yaşamazsak kim yaşayacak? Tabiat mükemmel şekilde yaratılmış, ondan daha mükemmelini düşünmek mümkün değil. Ancak insan öyle değil. Melekleri bile geride bırakabilecek bir potansiyele sahip, hayvanları geride bırakabilecek kadar da tehlikeli bir varlıktır. Biz hatalarımız ile kusurlarımız ile günahlarımız ile sevaplarımız ile beraber bir varlığız. Biz anamızın babamızın değil Allah’ın eseriyiz” ifadelerini kullandı.

Kur’an Kılavuzumuzdur
Konuşmasının devamında Selim Gündüzalp şunları söyledi; “Hayatta karşılaştığımız problemleriniz çözümleri dünde kitaptaydı, bugünde kitapta, Kur’anda. Oku emri hepimizi bağlıyor. Ancak okuma hususunda önemli bir nokta var; ‘Allah’ı dikkate almak.’ İnsan bir şeyi, bir manzarayı seyrederken; Allah aklına gelerek bu minvalde seyrederse, Allah namına bunu yaptığı için baktığı ile ibadet etmiş oluyor. Çünkü sen Allah’ın eserine bakıyorsun. Rehbersiz bir yerde nasıl gezebilirsiniz? Dünya da böyle, rehberimiz peygamber, kılavuzumuz Kur’an olmalıdır.”