Büyükşehir Engelsiz Kafe, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanlığı bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Misafir heyet Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kafeyi inceledi; benzer projelerin diğer şehirlere de kazandırılması gerektiği vurgusunda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Engelsiz Kafe, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanlığı bölge toplantısına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve çeşitli illerden gelen dernek başkanlarının yer aldığı görüşmede Büyükşehir eliyle hayata geçirilen Engelsiz Kafe’nin diğer şehirlere de inşa edilmesi için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Engelleri Kaldırıyoruz
Genel Sekreter Yardımcısı Poyraz, Engelsiz Kafe’nin örnek bir proje olduğunun altını çizdi. Poyraz, projeyi hayata geçirerek engelli vatandaşların sosyal adaptasyonlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi ve proje detayları ile ilgili de misafir heyete bilgi verdi. Engelleri kaldırmak için çok yönlü çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Davut Yüce ise, Sakaryalıların Engelsiz Kafe’ye büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade etti. İlgiden duydukları memnuniyeti de dile getiren Yüce, benzer projelerin diğer şehirlere de yayılması gerektiğini belirtti. Toplantıda konuşan Sakarya Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ise, gerçekleştirilen proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Görüşmenin devamında misafir heyet engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.