Büyükşehir Belediyesi Zabıta teşkilatı, 1-7 Eylül Zabıta Haftası münasebetiyle İl Ormanı’nda buluştu. Programda konuşan Başkan Yüce, “Zabıta teşkilatımız, toplumumuzun güven ve huzuru için büyük bir özveri ve heyecanla çalışmalarını gerçekleştiriyor. Teşkilatımızın Zabıta Haftası’nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-7 Eylül Zabıta Haftası münasebetiyle İl Ormanı’nda bir program düzenlendi. Bu yıl teşkilatın 196. yılını kutlayan Zabıta teşkilatı programda aileleri ile birlikte bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi. Program sonunda emekli olan Zabıta personeli Enver Kosovalı’ya, Başkan Yüce tarafından plaket takdim edildi.

Zabıtalarımız bu toplum için çok önemli bir yere sahiptir
Programda konuşan Başkan Yüce, “Zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 196. Yıl dönümü hayırlı uğurlu olsun. Mevlam nice yıllara huzur, sağlık, sıhhat ve görev anlayışı içerisinde ulaşmayı nasip etsin. Çok kıymetli çalışma arkadaşlarım; burada sizlere görevinizi anlatmayı gerek görmüyorum. Zabıtamızın görev alanları bellidir. Bu müessese toplumun düzenini, toplumun huzur içerisinde yaşamasını sağlayan önemli bir kuruluşumuzdur. Gerek gıda, gerek ulaşım gerekse güvenlik noktasında hizmet sunan zabıtlarımız, bu toplum için çok önemli bir yere sahiptir” diye konuştu.

Vatandaşlarla kurulan iletişim olabildiği kadar naif olmalıdır
Başkan Yüce konuşmasında zabıta personeline tavsiyelerde bulunarak, “Bildiğimiz gibi her kurum ve kuruluşun görev alanları farklıdır. Fakat zabıta teşkilatımız görev alanı kendi bağımsız görev alanının yanı sıra zaman zaman emniyet güçlerimiz ile birlikte hareket etmektedir. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken hiçbir şekilde taviz vermeden fakat aynı zamanda davranışlarımızda olabildiği kadar naif ve duyarlı hareket etmemiz gerekmektedir. Zira bizler yıkıcı değil yapıcı olma noktasında hizmet veren bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bu vesile ile ben bir kez daha teşkilatımızın Zabıta Haftası’nı kutluyor, görevinizde başarı ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.