Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesinde yenileme çalışmaları başladı. Yılda ortalama 250 bin ton asfalt üreten şantiye, yenileme çalışmaları sonucunda kapasitesini 600 bin tona çıkaracak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesinde yenileme çalışmaları başladı. Asfalt üretim kapasitesini 2 katına çıkaracak olan çalışmalar sonucunda tesiste yılda 600 bin ton asfalt üretilecek. Yeni asfalt şantiyesi ile yeni sezonda asfaltsız yol bırakmayacaklarını aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, şehrin dört bir yanı için programın belirlendiğini söyledi.

Yeni Plenti Kuruluyor
Ali Oktar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda mevcut şantiyemizde yenileme çalışmalarımızı hemen başlatmıştık. Ekipler şantiye alanında çalışmalarını sürdürüyor. Eski olan asfalt plentinin söküm çalışmaları tamamlandı. İnşallah kısa bir süre içerisinde yeni asfalt plentini kuracağız. Böylelikle şehrimiz asfalt konusunda uzun yıllar sıkıntı yaşamayacak” ifadelerini kullandı.

Kapasite 600 Bin Ton
Oktar açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yılda ortalama 250 bin ton asfalt üretirken yeni şantiyemiz ile kapasiteyi 600 bin tona çıkaracağız. Böylelikle asfalt konusunda önemli bir adımı daha atmış olacağız. Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde de asfalt konusunda önemli hamleler gerçekleştirmiştik. İnşallah yeni şantiyemizin faaliyete geçmesiyle birlikte de şehrimizde asfaltsız yol bırakmayacağız.”