Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Enes Erkan, 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “İnşallah hem Enes Erkan hem de kulübümüzün diğer sporcuları milli forma altında önemli başarılara imza atmaya devam edecek. Önümüzdeki turnuvalarda yeni şampiyonluklar da gelecek” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Enes Erkan, Fransa’nın Montpellier şehrinde düzenlenen 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Tatamiye +84 kiloda çıkan Erkan, ilk turda Estonyalı Tanel Paabo’yu 5-0; çeyrek finalde ise Portekizli Filipe Luis’i 1-0 yendi. Yarı finalde İtalyan Stefano Maniscalco’ya 4-2 mağlup olan Erkan, madalya karşılaşmasında Bosnalı rakibini 5-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Ayrıca Milli Sporcu Enes Erkan, Erkek Kumite Takımı ile birlikte çıktığı maçlar sonunda takım halinde gümüş madalya kazandı.

Enes Erkan’dan Bronz
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile birlikte Milli Takımın yanında yerini alan Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “Fransa’da düzenlenen şampiyonada Milli Takımımızın yanında yerimizi aldık. Büyükşehir Belediyespor Kulübümüzün sporcusu Enes Erkan da turnuvada çıktığı maçlar sonunda bronz madalyanın sahibi oldu. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah hem Enes Erkan hem de kulübümüzün diğer sporcuları Milli forma altında önemli başarılara imza atmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

En Yüksek Madalya Sayısı
Türkiye Milli Takımı’nın şampiyona tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştığından dolayı memnuniyetlerini ifade eden Bayraktar, “Bugüne kadar düzenlenen şampiyona tarihlerine baktığımız zaman en yüksek madalya sayısına ulaştığımızı görüyoruz. Fransa’da birbirinden heyecanlı müsabakalara tanıklık etti. Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda bir altın, beş gümüş ve altı bronz madalya kazandı. Bu başarı tesadüf değildir. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.