Ulaşımda tarifeler güncellendi

(UKOME) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizde bulunan tüm toplu taşıma araçlarının fiyat tarifeleri (UKOME) tarafından düzenlenmiştir. 1 Mayıs 2017 tarihinde güncellenen tarifelerin ardından artan maliyetler sebebiyle Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından toplu taşımada yeni bir güncelleme yapılması talebi UKOME Genel Kurulu’na iletilmiştir. 6 Ağustos 2019 tarihli UKOME Genel Kurulu’nda konu görüşülmüştür” denildi.

UKOME onaylı
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “2019-174 sayılı karar ile şehir genelinde Özel Halk Otobüsü, Minibüs, Taksi Dolmuş, Belediye Otobüsü, Öğrenci ve Personel Servisi ile Taksi ücret tarifelerine ortalama yüzde 22 oranında fiyat düzenlemesi yapılmıştır. Güncellenen tarifeler 27 Ağustos Salı günü itibariyle uygulamaya konulmuştur. Tüm toplu taşıma araçlarında UKOME tarafından belirlenen fiyat tarifelerinin yolcuların görebileceği şekilde asılması zorunludur. Fiyat tarifelerini araçlarında bulundurmayan ve fiyat tarifelerine uygun ücret almayan işleticilere Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği gereği gerekli işlemler uygulanacaktır. Toplu Taşıma hizmeti ile ilgili tüm istek, öneri ve şikâyetler ALO 153 Çözüm Masası irtibat numarası üzerinden Büyükşehir Belediyemize iletile bilinecektir.