Trafiğe Yeni Düzen

Donatımdan direk olarak bulvara
Milli Egemenlik Caddesi’ndeki güzergâhlar da değişti. Milli Egemenlik Caddesi’ndeki trafik, Donatım ve 1. Geçit’ten Bulvar’a akıyor. Donatım Kavşağı’ndan giren bir araç hiçbir yere dönmeden bulvara çıkabiliyor ve buradan Yeni Camii istikametine gidebiliyor. 1. Geçit’in hemen karşında bulunan ve bazı ilçelere giden otobüs ile minibüslerin de yerleri değiştirildi. Ayrıca 2. Geçit’in hemen yanındaki ilçelere giden otobüs ve minibüslerin de yerleri değiştirildi. İlçelere giden toplu taşıma araçları bundan sonra 2. Geçit’in hemen karşısında yapımı tamamlanan garajdan kalkacak.

İlk gün aksaklık olabilir
Yeni trafik düzeni ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Fatih Turan, “Şehir merkezimizde trafik sıkışıklığı vardı. Bu sıkışıklığı ortadan kaldırmak için bazı düzenlemeler yaptık. Atatürk Bulvarı’nın üzerinde yeni bir kavşak yaptık. Kavşağın tamamlanması ile birlikte bazı güzergâhlarda değişiklikler yaptık. Güzergâhları gösteren levhaları astık. Sinyalizasyon sistemlerini tamamladık. Şimdi yeni sistemimizi uygulamaya geçtik. Tabi ilk anlarda bazı aksaklıklar olabilir. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayışlı olmalarını rica ediyorum. Yeni trafik düzeninin rahat bir şekilde uygulanabilmesi için vatandaşlarımız bize yardımcı olsunlar, trafik işaretlerine uysunlar. Kısa bir süre içinde yeni trafik akışının çok daha faydalı ve şehir içi ulaşımı rahatlatacak düzeyde olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.