Toros Canavarı AKM'de

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri içerisinde yer alan “Tiyatro Buluşmaları” kapsamında, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın “Toros Canavarı” oyunu, 21 Ocak Pazartesi günü saat 19:00’da AKM’de sahnelenecek. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Tiyatro Buluşmaları” devam ediyor. İstanbul Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği, Aziz Nesin’in yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği ve oyunculuklarını; Abdullah Topal, Berna Oğuz, Utku Demirer, Binnur Şerbetçioğlu, Ceylan Çete, Funda Köseoğlu, Gökhan Eğilmezbaş, İbrahim Şirin, İskender Bağcılar, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Rahmi Elhan, Şevket Avşar, Tarık Şerbetçioğlu ve Tuğçe Açıkgöz’ün üstlendiği “Toros Canavarı”, 21 Ocak Pazartesi günü saat 19:00’da Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu’nda Sakaryalılarla buluşacak.

İzahı olmayan şeylerin mizahı
Aziz Nesin’in deyimi ile “izahı olmayan şeylerin mizahının” yapıldığı oyunda, Nuri Sayaner isimli mülayim bir memur emeklisi, ailesi ile birlikte monoton bir hayat sürmektedir. Aile bir taraftan geçim sıkıntısı diğer taraftan onları apartmanından atmak isteyen ev sahibi ile uğraşmaktadır. Tahliye davasını kazanan Sayaner ailesinin sevinci çok uzun sürmez. Ev sahibi alt-üst kata yerleştirdiği adamlarla ve çevirdiği türlü oyunlarla apartmanı zindana çevirir. Nuri Bey ailesinin ısrarları sonucu karakola gidip şikâyetçi olmak zorunda kalır. Yıllardır aranmakta olan “Toros Canavarı” adıyla nam salmış seri katil yerine Nuri Bey polisler tarafından derdest edilir. Nuri Sayaner’in karakola adımını attığı o geceden sonra herkesin kaderi değişecektir.