Yaz mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte toplu taşıma araçlarında gerçekleştirdikleri klima ve temizlik denetimlerini aralıksız olarak sürdürdüklerini söyleyen Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, gerekli kurallara uymayan araçlara ise cezai işlem uygulandığı bilgisini verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarında gerçekleştirilen klima ve temizlik denetimleri aralıksız olarak devam ediyor. Gerçekleştirilen denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Müdürü Metin Berberler, vatandaşların sıcak yaz aylarında kullandıkları toplu taşıma araçlarında ferah ve temiz bir ortamda yolculuk yapabilmeleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Denetimler aralıksız devam edecek
Ramazan ayının sonundan itibaren yaz mevsiminin etkisini hissettirmeye başladığını vurgulayan Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Sıcaklıkların artmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında yolculuk konforunu etkileyen klima ve temizlik denetimlerimize aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı Ulaşım Denetim ekiplerimizce yapılan kontrollerde klima sistemi kullanılmadığı ve araç içi temizliğine dikkat edilmediği tespit edilen toplu taşıma araçlarına ilgili yönetmelik gereği cezai işlem uyguluyoruz. Yaz ayları boyunca vatandaşlarımızın memnuniyetinin en üst düzeyde tutulması amacıyla denetimlerimizi sürdüreceğiz. Hemşerilerimizin toplu taşıma araçlarıyla ilgili şikâyetlerini ‘153’ numaralı telefondan Büyükşehir Çözüm Masası’nı arayarak ya da Sakarya Büyükşehir Belediyesi kurumsal web adresi ‘sakarya.bel.tr’ üzerinden tarafımıza bildirmeleri rica ediyoruz” diye konuştu.