Toplu taşımada aktarmalar ücretsiz oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplu taşımada yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Belediye otobüsleriyle yapılan seyehatlerde 1 saat içerisinde yapılacak diğer tüm binişlerin ücretsiz olduğunu dile getiren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, toplu taşımada en önemli kriterlerden birisinin ekonomiklik olduğunu belirtti. Vatandaşlardan yoğun olarak tek araçla farklı bölgelere ulaşım imkânı noktasında talepler aldıklarını ancak bunun pek mümkün olmadığını dile getiren Pistil, “Bunun yerine aktarma ile ilave ücret ödemeden her yere gidebilme imkânı sunuyoruz. Modern toplu taşımanın gerekleri ve vatandaşlarımızın maksimum memnuniyeti için önemli bir uygulamayı hayata geçirdik” dedi.

1 saatlik süre
Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Çevre dostu, engelli erişimine uygun ve son teknoloji donanımlara sahip 101 aracımızla şehrimize hizmet sunuyoruz. Toplu taşımayı özendirmek adına şimdi yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdik. Belediye otobüslerinde 1 saat içerisinde yapılacak ikinci binişlerde geçerli olan yüzde 50 aktarma indirimini iptal ettik. Artık 1 saat içerisinde yapılacak diğer tüm binişler ücretsiz olacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.