Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu’nda yeni dönem kayıtları 22 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, Üniversitede oyunculuk eğitimi almak, tiyatro sanatına ait bilgilerini artırmak ve iletişim bilgilerini geliştirmek isteyen tüm vatandaşları seçmelere davet etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Okulu’nda yeni dönem başlıyor. 15-18 ve 18 yaş üstü olmak üzere iki grupta verilecek eğitimler için ön kayıtların 22 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında alınacağını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “İki grupta da kontenjanlarımızı 20’şer kişi olarak belirledik. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda alınacak kayıtlarımız, 15 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecek. Tiyatro sanatına gönül vermiş, kendini bu alanda yetenekli gören tüm vatandaşlarımızı seçmelerimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Mülakatlar 16-19 Ekim’de
Alınacak ön kayıtların ardından 16-19 Ekim tarihlerinde Ofis Sanat Merkezi’nde tiyatrocu adaylarının mülakata alınacağını da açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Mülakatlarda, tiyatro okulu öğrenci adaylarımızdan, kendilerinin belirlediği iki farklı oyundan ezbere birer tirad oynamaları ve oyun metninin yazarına ve dönemine ait bilgi sahibi olmaları beklenecektir. Ayrıca jüri tarafından verilecek doğaçlamalarla, mülakat puanı ve kabulü belirlenecektir” şeklinde konuştu.

Eğitimler Çarşamba ve Pazar
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu seçmelerinin ardından eğitimler 15-18 yaş grubu için 26 Ekim Pazar; 18 yaş ve üzeri grup için ise 22 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda alınacak kayıtlarda adaylardan iki adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi istenirken, 15-18 yaş başvurularında kayıt esnasında veli onayı gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 444 40 54 (3434) nolu telefonunu arayabilir.