Başkan Toçoğlu tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilerek halkın hizmetine sunulacağı açıklanan Tarihi Alicanlar Konağı’nda projenin kısa süre içerisinde netleşeceğini açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şuan proje ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Proje netleştikten sonra Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay alacak ve ardından ihale hazırlıklarına başlayacağız. İhalenin ardından tarihi yapıda dönüşüm başlayacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilerek halkın hizmetine sunulacağı açıklanan Tarihi Alicanlar Konağı’nda yeni proje hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şuan proje ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Proje netleştikten sonra Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay alacak ve ardından ihale hazırlıklarına başlayacağız. İhalenin ardından tarihi yapıda dönüşüm başlayacak” diye konuştu.

Kültür ve Sanatın Merkezi
Oktar, “Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nın aslına uygun olarak restore edileceği daha önce de açıklanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu mülk sahipleri ile gerekli protokolleri de imzalamıştı. Bugün de tarihi yapıda son incelemelerimizi yaptık. Proje üzerindeki son rötuşları da tamamlamak üzereyiz.  İnşallah bu tarihi konak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği bir mekân olarak şehrimize hizmet sunacak” ifadelerini kullandı.