SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz sağlık alanında yeni bir eğitim yuvası kazanıyor. Akyazı ve civarında jeotermal enerji ile bitki çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı fakülte ve meslek yüksekokulu kurulurken bu bölge seçildi. İlerleyen günlerde oluşturulacak sağlık kampüsünde jeotermal enerji ve bitki çeşitliliğini temel alan tedavi merkezi olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı. Törene Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar ve çok sayıda Akyazılı vatandaş katıldı. Günün anısına SUBÜ tarafından katılımcılara hediyeler takdim edildi.

Hayırlı olsun temennileri
Sağlık alanının pandemi döneminde yoğun bir şekilde gündeme geldiğini, bu nedenle Sağlık Bilimleri Fakültesi ve meslek yüksekokulunun açılması için zamanla yarıştıklarını dile getiren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, birçok donanıma sahip fakültenin açılmasında emek veren herkese teşekkür etti. Fakültenin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, içinden geçilen zor günlerde sağlık alanında bir ilim yuvası açılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Vali Çetin Oktay Kaldırım ise sağlığın önemine dikkat çekerek açılışı gerçekleştirilen fakülte ve meslek yüksekokulunun hayırlı olmasını diledi.

Sağlık alanı güçlü devletlerin olmazsa olmazıdır
Sözlerine Sağlık Bilimleri Fakültesi ve meslek yüksekokulunun Sakarya’ya hayırlar getirmesini dileyerek başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Topyekûn kalkınmanın temeli nitelikli ve bilgili insandır. Nitelikli ve bilgili insan demek  ise güçlü devlet demektir. Bugün güçlü devletlerin olmazsa olmazlarından olan bir alanda, sağlık bilimleri fakültesinin açılışını gerçekleştirerek önemli bir ana şahitlik ediyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsü ile sağlığın ve sağlık çalışanlarının kıymetini daha iyi anladık. Ülkemizin sağlık alanında gerçekleştirdiği atılımların önemini bu dönemde daha iyi anlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı ile tüm dünyada salgınla mücadelede örnek bir duruş sergiliyoruz ancak tabi ki salgını henüz atlatabilmiş değiliz. Bu sebeple kişisel hijyene, maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Bu salgından korunmanın en temel çaresi herkesin kendi tedbirini almasıdır” dedi.

Sağlık alanında yeni bir yuva
Başkan Yüce, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile şehrimiz sağlık alanında yeni bir eğitim yuvası kazanacak. Akyazı ve civarında jeotermal enerji ve bitki çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı fakülte ve meslek yüksekokulu kurulurken bu bölge seçildi. İlerleyen günlerde oluşturulacak sağlık kampüsünde jeotermal enerji ve bitki çeşitliliğini temel alan tedavi merkezi olacak. Öğrenciler uygulamalı olarak burada hastalarla bir arada bulunacak ve saha içerisinde deneyim kazanacaklar. Bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun tüm programları doldu. Öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. İnşallah 5 Ekim’de de eğitim-öğretim başlayacak. Açılışını gerçekleştirdiğimiz fakülte ve Meslek Yüksekokulu’nun hayırlı olmasını diliyorum. Buranın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.