Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Bilal Eren, “Bugün tüm dünyada Facebook kullanıcı sayısı 1 milyar 350 milyon kişiyi aşmış durumda. Twitter’da günde 500 milyon tvit atılıyor. Whatsapp kullanıcıları günde 19 milyar mesaj gönderiyor. Bu veriler de gösteriyor ki; sosyal medyayı seviyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi eğitimleri Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Eren’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Teknolojik Gelişim’ konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çığır Açıldı
Konuşmasının başında bilgi ve iletişim teknolojilerinin tarihsel gelişimine yönelik ayrıntılı bilgiler veren Bilal Eren, sosyal medya kullanım oranları ile ilgili de son istatistikleri paylaştı. Eren, “Dünya’da sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Bugün tüm dünyada Facebook kullanıcı sayısı 1 milyar 350 milyon kişiyi aşmış durumda. Twitter’da günde 500 milyon tvit atılıyor. Whatsapp kullanıcıları günde 19 milyar mesaj gönderiyor. Bu veriler de gösteriyor ki; sosyal medyayı seviyoruz” diye konuştu.

Dijital Vatandaş
Konuşmasının devamında dijital vatandaşlık kimliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilal Eren, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Dijital vatandaşlık, son dönemde sıklıkla duyduğumuz bir tanımlama. En genel anlamda teknoloji kullanımına ilişkin davranış normlarını ifade eden dijital vatandaşlığın boyutları da çok yönlü. Erişim, ticaret, iletişim, okuryazarlık, ahlak, kanun, sorumluluklar ve sağlık ve güvenlikten bahsediyoruz. Artık herkesin dijital vatandaş olduğunu ifade edebiliriz.