Kadın Gelişim Akademisi kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Öfke oldukça normal bir duygu. Öfkeyi kontrol altına almak için bu normalliği anlamalı ve iletişime önem vermeliyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi eğitimleri Prof. Dr. Üstün Dökmen’in konuşmacı olarak katıldığı ‘İletişimde Öfke Kontrolü’ konulu konferans ile başladı. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İletişimde Öfke Kontrolü
Öfkenin mutlu olmak ve nefret etmek gibi normal bir duygu olduğunu belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Gündelik hayatımızda her şeye öfkelenebiliyoruz. Kimi zaman ortada hiçbir sebep yokken başımızı derde sokabiliyoruz. Yaşadığımız şehre, çevremizdekilere, trafiğe öfkelenebiliyoruz. Şunu ifade etmeye çalışıyorum; öfke oldukça normal bir duygu. Öfkeyi kontrol altına almak için bu normalliği anlamalı ve iletişime önem vermeliyiz” diye konuştu.

Araştırarak Öğrenmeliyiz
Dökmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ülkemizde kadınların toplumsal ve sosyal duyarlılıklarının artması gerekiyor. Eşler aralarındaki problemleri kavga ederek değil, iletişimle çözebilmeliler. Ülkenin dilini, kültürünü öğrenmemiz bize her zaman sosyal anlamda katkı sağlayacaktır. Günümüz insanının artık bilgiye araştırarak ulaşması gerekiyor. Karşılıklı ilişkilerimizde de karşımızdaki kişiye iltifat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.