AK Parti Söğütlü 7. Olağan Kongresine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Söğütlü’nün istihdam kapasitesini artırıyor; ilçemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına çikolata fabrikası ve mısırözü yağı fabrikası kuruyoruz. Söğütlü’müze hayırlı olsun” dedi. İl Başkanı Tever, kongrelerin bayram günü olduğuna dikkat çekerek, ilk günkü heyecanla yola devam ettiklerini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Söğütlü 7. Olağan Kongresine katıldı. Kongrede Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, basın mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede Söğütlü İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na yeniden Selçuk Kurt seçildi.

Sakaryalılık vurgusu
Sakarya’nın şehirlerin şehri olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Hani derler ya dünyada 72 millet yaşar diye. Aslında Sakarya’da 72 millet yaşar. Türk’ü, Abhaz’ı, Arnavut’u, Boşnak’ı, Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü, Özbek’i Kazak’ı, Kırgız’ı, Arap’ı hepimiz bir arada yaşıyoruz.  Dünyanın bir minyatürü gibiyiz. Çok çeşitli ve zengin bir kültürümüz var. Burada bulunan herkes kendi kültürünü çekinmeden yaşayabilir. Çünkü burada yaşayanlarda artık etnik kimliğin bir hükmü kalmaz. Burada yaşayan Sakaryalıdır. Burada geçer akçe Sakaryalılıktır” dedi.

Söğütlü ekonomisi yatırımlarla yükselecek
Şehrimize ve milletimize en iyi hizmeti getirmenin gayreti içinde olduklarının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Söğütlü’de 35 kilometreye tekabül eden toplam 39 bin 744 ton asfaltlama çalışması yaptık. Bunun yanı sıra Söğütlü’nün istihdam kapasitesini artırıyor; ilçemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına çikolata fabrikası ve mısırözü yağı fabrikası kuruyoruz. Söğütlü ve Ferizli’nin atık sularını ise Karaman Arıtma Tesisi’nde arıtarak çevreyi koruyoruz. Yine Söğütlü’de yaşayan hemşerilerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için içme suyu altyapısını yeniliyoruz. Şehrimizin tamamı ve Söğütlü’de yapımı devam eden proje ile 218 bin 581 metrelik yeni şebeke hattı inşa ediyoruz” dedi.

Teşkilatçılık anlayışını sürdüreceğiz
AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Söğütlü İlçe Başkanlığı’na yeniden seçilen Selçuk Kurt ve yönetimini tebrik ederek, kongrenin hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Muhalefetin iktidarda olan işini savsaklar iktidarda olan rehavete kapılır iktidarda olan işini kolayından yapar anlayışına hiçbir zaman bu teşkilatlar yürütmesiyle, bütün kademeleriyle böyle bir anlayışa girmedi. Kaldı ki 19 yıldan beri çok farklı kademelerde görev almış zaman zaman yan yana omuz omuza olmuş, zaman zaman bazı fikir ayrılıklarıyla ters düşmüş olsalar bile yine birbirine kardeşlik hukukuyla bağlı yine birbirine ihtimam gösteren birbirine saygı gösteren birbirine omuz verip taşıyan bir teşkilatçılık anlayışını hamdolsun sürdürüyoruz. Sürdürmeye kararlıyız, gayretliyiz buna inancımızda var. Bizi başka partilerden diğer siyasi görüşlerden ayıran en önemli husus budur. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.

Kongreler bayram günüdür
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Bu kongreler bizlerin bayram günleridir. Heyecanımızın arttığı gücümüzün şahlandığı inancımızın pekiştiği günlerdir. İnşallah bugünlerle birlikte yeni kurulacak kadrolarla tazelenmeyle, yeni bir besmeleyle, 2023'e daha da çok çalışarak Cumhurbaşkanımızın o üzerindeki yükten nasıl bir parça alabiliriz diye onun gayreti içinde olacağız. Bütün ilçe başkanlarımızla bunun sözünü veriyoruz. Çok şanslı bir dönemdeyim il başkanı olarak İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla çok verimli bir çalışma yürütüyoruz” dedi.