Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün 5 sporcusu Sivas’ta yapılan Minik Yıldızlar Karate Türkiye Şampiyonası’nda farklı kategorilerde önemli dereceler elde ederek Sakarya’ya başarıyla döndü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sporun her dalında başarıdan başarıya koşuyor. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Sakarya’yı gururlandıran son başarısını minik karatecileriyle buldu. Sivas’ta gerçekleştirilen, 58 ilden 2 bin 500’den fazla sporcunun katıldığı Karate Minik Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Sakarya için önemli dereceler kazanıldı.

Sakarya’nın gurur tablosu
Büyükşehir’in sporcularından Yuşa Yaman Çakar 63 kiloda, Miraç Merve Keleş ise 47 kiloda birinci olurken, İrem Tepe 45 kiloda ikinciliği elde etti. Diğer sporcular Ali Baş 50 kiloda ve Hamza Berk Başgedik ise 70+ kiloda müsabakayı üçüncü bitirdi. Sakarya’nın sporcuları elde ettikleri önemli başarılarla, takım olarak şehre önemli bir gurur yaşattı.

Büyükşehir iddialı
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Geleceğimizi teminat altına almanın yegâne yolu, çocuklarımıza yapılan yatırımlardan geçer. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve Sakarya’nın sporda en başarılı şehirler arasında yer alması için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Bizlere en güzel cevabı kazandıkları başarılarla veren başarılı sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Sivas’ta kazanılan bu başarı, Sakarya’nın karate alanındaki iddiasını ortaya koymuştur. Nice güzel başarılara ulaşmak umuduyla” denildi.