Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen özel sinema gösterimleri kapsamında bu hafta 2013 yapımı ‘Umudun Peşinde’ filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca her hafta farklı bir film sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Bu kapsamda yönetmenliğini Stephan Frears’ın yaptığı 4 dalda Oscar adayı gösterilen 2013 yapımı ‘Umudun Peşinde’ filmi Ofis Sanat Merkezi Cep Sinema Salonunda ücretsiz olarak Sakaryalı sinemaseverlerle buluştu.

Oğlunu arayan bir kadının hikâyesi
Philomena Lee’nin Kayıp Çocuğu isimli kitaptan uyarlanan ve oğlu küçük yaştayken kendisinden koparılıp yıllarca bir manastırda yaşamak zorunda bırakılan bir kadının hikayesi beyazperdeye yansıdı. Yıllar sonra oğlunu bulmaya karar veren kadının hikâyesinin bir siyasetçinin ilgisini çekmesi üzerine yaşananları konu edinen film izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Gösterime büyük ilgi gösteren Sakaryalı sinemaseverler, Perşembe akşamları gerçekleştirilen sinema etkinliklerinin şehrin kültür-sanat hayatına değer kattığını belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.