15. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları gerçekleştirilen final programı ile sona erdi. Tüm şairlerin katılımları ile düzenlenen son programda, şiir sunumları kültür sanat dostlarından tam not aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları final programı ile sona erdi. Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı’nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şairler ve çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Kültürel Ajandamız Var
Programın açılış konuşmasında söz alan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 2010 yılından bu yana kültür sanat alanında özel bir gayret gösterdik. Güzel işlere imza attık. Sakarya’nın artık kültürel ajandası var. 2001 yılından bu yana geleneksel hale gelen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarının 15.’sini Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak düzenledik. Bu süre zarfında emeği geçen edebiyat dostlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sapanca’yı Tanıttık
Sapanca Belediyesi Başkanı Yılmazer ise, “15. Şiir Akşamları ile Sapanca’nın adını ülkemiz ve uluslararası platformda tanıtmış bulunmaktayız. Yurt içi ve dışından birçok değerli ismi programlarımızda misafir ederek, düzeyli bir kültür sanat buluşması sağladık. İnşallah gelecek yıllarda da bu kıvancı yaşamaya devam edeceğiz. İlk yıllarından itibaren Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına katkılarda bulunan herkese samimi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şiir Hayatın Parçası
Şirin hayatın bir parçası olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Sapanca Kaymakamı Yıldırım, “Umudun, sevdanın, onurun insanın olduğu her yerdedir şiir. Sapanca Şiir akşamları bizlere yeni ufuklar açarak, dünya ile yeniden kucaklaşmamıza vesile olacaktır. Sapanca Şiir Akşamlarının bugünlere ulaşmasında emeği olan Sayın Valimiz, Milletvekilimiz Mustafa İsen, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve diğer değerli isimlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sapanca’nın Güzelliği Şiirle Buluştu
AK Parti Milletvekili İsen, “Sapanca sahip olduğu doğal güzellikleriyle kendisi şiir olan bir köşemiz. ‘Sapanca’nın eşsiz güzellikleri ile reel şiiri yan yana getirebilir miyiz?’ diye sorarak çıktığımız bu yolda önemli bir mesafe alındı. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz etkinliğin konseptini geliştirmek, çeşitlendirmek ve daha geniş kesimlere yaymak için çalışmalar gerçekleştirdi. İnşallah Sapanca Şiir Akşamları güçlü konseptiyle daha uzun yıllar düzenlenmeye devam edecek” diye konuştu. Programın devamında 15. Uluslararası Şiir Akşamlarında yer alan şairler şiirlerini kültür sanat dostları için seslendirdi.