Büyükşehir SGM, Hollanda’dan gelen misafirleri ağırladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Tüm yıl boyunca eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından öğrencilerimizle buluşuyor. İnşallah şehrimizin tamamına yayılan hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Heyet, SGM’nin mimari yapısına ve yürütülen faaliyetlere hayran kaldıklarını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, Beyazay Derneği Hollanda Şubesi yetkililerini misafir etti. Merkezde yürütülen faaliyetler hakkında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce’den bilgiler alan heyet, SGM’nin mimari yapısına ve yürütülen faaliyetlere hayran kaldıklarını dile getirdiler. Beyazay Derneği Hollanda Şube Başkanı Mehmet Dağlıoğlu, Hollanda’da engellilere yönelik böyle bir merkezin bulunmadığını ve Sakarya SGM’nin örnek bir çalışma olduğunu vurguladı.

Çalışmalarımız sürecek
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, merkezde sürdürülen çalışmalar hakkında heyete bilgiler sundu. Yüce, “Zengin bir branş yelpazesine sahibiz. Tüm yıl boyunca eğitimlerimiz alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından öğrencilerimizle buluşuyor. Ayrıca engelli kardeşlerimiz de burada yıl boyunca eğitimler alarak, sosyal anlamda faaliyetler gerçekleştiriyor. Şehrimizin ilçelerinde de açılan merkezlerimiz yoğun bir teveccüh gördü. İnşallah şehrimizin tamamına yayılan hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Engelsiz Kafe’yi de ziyaret etti.