Başkan Ekrem Yüce tarafından şehre müjdelenen SGK Köprülü Kavşak projesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Yıllardır şehrimizin omuzlarına yük olan bu derdi ortadan kaldırıyoruz. SGK Kavşağı’nı, Sakarya’mıza yakışan bir hale getiriyoruz. Adapazarı-Serdivan-Erenler kesişim noktasında yaptığımız düzenlemeler ile üç ilçemizin de ulaşımını rahatlatıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından şehre müjdesi verilen SGK Köprülü Kavşak projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Şehrin ulaşım geleceğinde çok önemli bir yere sahip olacak projenin temelinin atıldığı törene Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İl Müftüsü Hasan Başiş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, meclis üyeleri, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, STK temsilcileri, muhtarlar, bölge sakinleri ve basın mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Başkan Ekrem Yüce, SGK Köprülü Kavşak projesiyle yıllardır şehre yük olan büyük ulaşım sorunun çözüme kavuşacağını dile getirdi. Tören İl Müftüsü Hasan Başiş’in dualarıyla son buldu.

Bağlantı noktasında modern adım
Sakarya için çok özel bir güne tanıklık ettiklerini dile getiren ve törene katılan herkese teşekkür eden Başkan Yüce, “Bugün şehrimizin yıllardır çözülemeyen bir sorununu Allah’ın izniyle çözüme kavuşturacağımız bir gün olacak.  SGK Kavşağı meselesi yıllardır şehrimizin omuzlarında bir yük, bir dert olmuştur. Serdivan-Erenler-Adapazarı merkez ilçelerimizin bağlantı noktası olan bu kavşak, eski haliyle yenilenen, modern dünyaya ayak uyduran şehrimizin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Özellikle iş giriş-çıkış saatlerinde dakikalarca trafikte bekliyorduk. En önemlisi de evimize, işimize geç kalıyorduk. Burası Sakarya’ya yakışmıyordu” dedi.

Yılların sorunu çözülüyor
SGK Kavşağı’nı Sakarya’ya yakışan bir hale getireceklerini dile getiren Başkan Yüce, “Şimdi Allah’ın izniyle bu sorunları çözüyoruz. Yıllardır şehrimizin omuzlarına yük olan bu derdi ortadan kaldırıyoruz. SGK Kavşağı’nı, Sakarya’mıza yakışan bir hale getiriyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kollarımızı sıvadık, projelerimizi hazırladık. Hazırladığımız proje ile Adapazarı-Serdivan-Erenler kesişim noktasında yaptığımız düzenlemeler ile üç ilçemizin de ulaşımını rahatlatıyoruz. SGK Köprülü Kavşağı, 24 metre eninde 33 metre açıklıkta olacak. Köprü etrafında bin 700 metre uzunluğundaki istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hatları yer alacak. 30 milyon lira maliyete sahip proje ile Sakarya’mıza yakışan modern bir kavşak inşa edeceğiz” dedi.

Trafikte beklemeler azalacak
Başkan Ekrem Yüce, “Bundan sonra evimize daha erken varacak, ailemizle birlikte daha fazla vakit geçirebileceğiz. İşimize daha erken varacak, milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz. Trafikte bekleme süresini kısaltacak, yakıttan tasarruf ederek milli servetimizi koruyacağız. Şehrimize gelen misafirlerimizi modern bir şehir girişiyle karşılayacağız. Adapazarı-Serdivan-Erenler arası geçişlerde trafik derdini ortadan kaldırıp sorunsuz hale getireceğiz. SGK Köprülü Kavşağı’nın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Projede emeği geçen her bir arkadaşımı tebrik ediyorum” dedi.

SGK Kavşağı bir örümcek ağı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bu güzel yatırımın hayırlı olmasını dilerim. Başkanımız Ekrem Yüce’den ilk duyduğumda bu projenin yapılacak en iyi hizmetlerden bir tanesi olduğunu dile getirmiştim. Bugüne kadar birçok hayırlı hizmete imza atsa da benim için en önemlisi bu projeydi. İnanıyorum ki hem güzel olacak hem de yıllardır süren sorun hızlıca çözüme kavuşacak. SGK Kavşağı bir örümcek ağını ifade ediyor. Bu ağın temel noktası burasıdır. Bu kavşak inşallah bundan sonraki kavşaklara rol model olacak. Bu kavşağı gördükçe şehrimizin yeni modern kavşaklara sahip olduğunu hissedeceğiz. Yeni modern kavşağın şehrimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi