SGK Kavşağı’nda inşa edilecek yeni ulaşım projesi için 22 Haziran Pazartesi günü yapım ihalesine çıkacaklarını müjdeleyen Başkan Ekrem Yüce, “SGK Köprülü Kavşağı ile Orhangazi Caddesi’nde oluşan araç yoğunluğunun önüne geçecek, şehir merkezi ulaşımlarını rahatlatacağız. Aynı zamanda Serdivan ve Erenler’e geçişlerde de yan yollar marifetiyle köprünün üstünden bekleme olmadan trafiğin akmasını sağlayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SGK Kavşağı’nda inşa edilecek ulaşım projesi için 22 Haziran Pazartesi günü ihaleye çıkılacağını açıkladı. Kısa süre önce projeye ilişkin şehre müjdeli haberi duyuran Başkan Ekrem Yüce, hızla büyüyen ve gelişen Sakarya’nın geleceğinde çok önemli bir yere sahip olacak yatırımın hayırlı olmasını temenni etti. Bölgedeki trafik akışının rahatlayacağını ifade eden Yüce, yapılacak ihalenin ardından çalışmaların başlayacağını da belirtti.

SGK Köprülü Kavşağı ihaleye çıkıyor
Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın ulaşım geleceğinde önemli bir role sahip olacak projeye ilişkin şunları söyledi: “Her alanda üstlendiğimiz misyon ve vizyon gereği adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Şehrimizin ulaşım geleceği de en önemli başlıklarımız arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Sakarya’nın girişi niteliğinde olan SGK Kavşağı’nda da yeni bir ulaşım projesini hayata geçireceğimizi daha önce ifade etmiş ve projemizi açıklamıştım. Hamdolsun bugün yeni bir gelişmeyi daha hemşehrilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah 22 Haziran Pazartesi günü SGK Köprülü Kavşağı için yapım ihalesine çıkıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

3 ilçeye de geçişler rahatlayacak
SGK Köprülü Kavşağı’nın ulaşımda bölgeye rahatlık getireceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, detayları ise şu şekilde paylaştı: “Bilindiği üzere projemizi hayata geçireceğimiz SGK Kavşağı, Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolundan girişlerde araçların en çok kullandığı bölge. Orhangazi Caddesi üzerinde de zaman zaman trafik yoğunlukları oluşuyor. İnşa edeceğimiz köprülü kavşak ile direk geçişler sağlanabilecek. Orhangazi Caddesi üzerinden gelen araçlar kavşağın altından kolaylıkla yolculuklarına devam edebilecek. Erenler, Serdivan ve Adapazarı ilçelerimizin kesişim noktasında yer alan SGK Kavşağı her üç ilçemize de ulaşımları rahatlatacak” dedi.

Şehrimize hayırlı olsun
Başkan Ekrem Yüce, “Şehir merkezinden gelen araçlarımız ise oluşturacağımız yan yollar ile köprünün üst kısmına bağlanacak ve Erenler ile Serdivan istikametlerinde yolculuklarını kolaylıkla sürdürebilecek. SGK Köprülü Kavşağı ile şehrimizin ihtiyacı olan bir yatırımı daha hayata geçirmiş olacağız. Marka şehir Sakarya düşüncemizle örtüşen, ulaşım geleceğimizde önemli bir yeri olacak SGK Köprülü Kavşağı’nı şehrimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”