Hafta sonu İzmir'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda tarihi başarı.....

Bu desteği arkasına alan Şeyda Burucu ilk turda Slovak rakibini 3-0, ikinci turda Finlandiyalı rakibini 2-0, üçüncü turda Fransız rakibini 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde karşılaştığı Hırvat rakibi ile normal süresi büyük bir çelişmeye sahne olan ve 4-4 biten müsabakayı uzatma süresinde 2-0 tamamlayarak finale yükseldi. TRT’den canlı yayınlanan final müsabakasında Sırp rakibi ile mücadele eden sporcumuz, çok üstün ve rahat bir final maçı çıkartarak 4-0’lık bir skor ile Avrupa Şampiyonluğu’na uzandı.


İlk Tebrik Başkan’dan

Şeyda Burucu’nun tüm maçlarını yerinde takip eden Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başkanı Orhan Bayraktar, gelen altın madalya sonrası Şeyda’yı ilk tebrik edenlerden oldu. Başkan olmasından kısa bir süre sonra böyle büyük bir başarıya şahit olarak şampiyonluk heyecanını sporcusu ile bire bir yaşamanın kendisi için çok büyük bir mutluluk olduğunu belirten Bayraktar, Şeyda’nın başarısında emeği geçen başta ailesini, antrenörünü ve yönetim kurulu üyelerini kutladı. Bu başarının Sakarya’nın başarısı olduğunu, Hendek’li Büşra Tosun ve Sakarya Büyükşehir’den Şeyda Burucu’nun ilimizin gurur kaynakları olduklarını, bu sporcularımıza gerekli her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.


Antrenör Mustafa Solmaz ise İzmir’den mutlu ve gururlu bir şekilde Sakarya’ya döndüklerini belirterek “Sporcumuz Şeyda Burucu bizleri son derece mutlu etti. Bu başarılar ülkemiz ve ilimiz adına gurur kaynağı olmalı ve sporcularımıza Sakarya olarak sahip çıkmalıyız. Ben şimdi Sakarya’mızı desteğe çağırıyorum. Önce Dünya İkinciliğini ardından şimdi de Avrupa Şampiyonluğu’nu ilimize kazandırdık, şimdi sıra büyüklerimizde. Şeyda ve Büşra iki altın kızımız. Biri Büyükşehir Belediyesporlu, biri Hendeksporlu. Bu iki gurur kaynağımız için şehrimizin önde gelen esnaflarını, kaymakamlarımızı, valimizi, belediye başkanlarımızı, sanayi ve ticaret odamızı, büyüklerimizi desteğe çağırıyorum. Sakarya’nın gençliğine yatırım yapın, onlara maddi manevi destek olun. Bizler çalışalım, onları yetiştirelim, Sakarya’yı Avrupa’da ve Dünya’da temsil edelim” diyerek herkesten destek istedi.


Şeyda Burucu ise şampiyonluk heyecanı içerisinde yaptığı ilk açıklamasında “Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Hep bunu hayal etmiştim. Bunun için çalışmıştım. İstiklal marşımızı okutmak, Avrupa’nın en iyisi olmak çok şükür bana nasip oldu. Ayrıca beni maçtan bir gün önce telefonla bizzat arayan ve bana olan güvenini belirtip başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeki Toçoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.