Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen İdlib şehitlerini anma programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Ant olsun şehadet şerbeti içmiş şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu gök kubbede; tüm İslam âlemi için, cennet ülkemiz için, al bayrağımız için, vatanı için canını ortaya koyup destanlar yazan Mehmetçiğimiz için Şehitler Tepesi boş değildir, boş kalmayacaktır” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen İdlib şehitlerini anma programına katıldı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programına Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İlçe Belediye Başkanları,  Meclis Üyeleri, STK’lar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerin isimleri yad edildi. Bahar Kalkanı Harekâtında görev alan Mehmetçiklere muvaffakiyetlerin dilendiği buluşmada, İdlib şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar okundu.

Suriye meselesi mazluma destek olma mücadelesidir
Vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemizin hayati bir mücadele içerisinde olduğu bu günlerde gözlerini kırpmadan savaşan askerlerimizi Allah muhafaza etsin. Suriye meselesi, bizi yıllardır kahreden kalleş terör saldırılarının yok olması için, sınırlarımızın emniyeti ve vatandaşlarımızın güvenliği için ve zalimin karşısında mazluma destek olmak, hakkı haykırmak için giriştiğimiz bir mücadeledir. Türkiye haklı mücadelesinden, hak mücadelesinden dönmeyecektir. Tarihin her döneminde zulme uğrayanları yalnız bırakmamış, zalimlerin karşısında dimdik durmuş bir milletiz. Sınırlarımızdaki terör örgütlerine ve artık alışık olduğumuz iki yüzlülükleriyle bunları besleyenlere karşı; elinde tuttuğu güçle kendini Firavun sanıp mazlumlara zulmeden rejime karşı canımızı, kanımızı gözümüzü kırpmadan feda edeceğiz” dedi.

Dualarımız Mehmetçik ile beraber
Başkan Yüce, “Ant olsun şehadet şerbeti içmiş şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Gündüz gece demeden rejime karşı, ülkemizin bekasına göz dikmiş terör örgütlerine karşı, ikiyüzlü terör sevicilerine karşı duran Mehmetçik elbette zafere ulaşacaktır. Bundan zerre miktarda kuşkumuz yoktur. Şehitlerimizin hesabını sorana kadar, zalim zulmün hesabını verene kadar, Suriye sınırlarımızda güvenli bir bölge oluşana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu gök kubbede; tüm İslam âlemi için, cennet ülkemiz için, al bayrağımız için, vatanı için canını ortaya koyup destanlar yazan Mehmetçiğimiz için Şehitler Tepesi boş değildir, boş kalmayacaktır. Tüm dünyaya korku salan; iki yüzlü terör sevicilerini, terör örgütlerini ve kendini Firavun sananları tir tir titreten Bahar Kalkanı Harekâtı başarıyla sonuçlanana kadar mücadelemiz devam edecektir. Birliğimize ve davamıza olan inancımız, dualarımız Mehmetçiğimizle beraberdir” diye konuştu.