Sosyal Gelişim Merkezlerinde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Belediyecilik anlayışımızı sadece yol ve su gibi birincil ihtiyaçlarla sınırlı tutmadık. Yeni sosyal merkezleri şehrimizin hizmetine sunduk. Sosyal hayatın canlanması konusunda ciddi bir katkı sunan merkezlerimizde binlerce hemşerimizi ağırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sosyal belediyecilik alanında hizmete sunulan Sosyal Gelişim Merkezleri ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Belediyecilik anlayışları çerçevesinde yol, su, çevre, enerji gibi birincil ihtiyaçların yanında sosyal çalışmalara da önem verdiklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, Sosyal Gelişim Merkezlerinin şehirde büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Sosyal belediyecilikte Sakarya farkı
Toçoğlu, “Belediyecilik anlayışımızı sadece yol ve su gibi birincil ihtiyaçlarla sınırlı tutmadık. Adapazarı’nda hizmete aldığımız Sosyal Gelişim Merkezi’nin benzer örneklerini Geyve ve Akyazı’da vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Sapanca’da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aynı zamanda Karasu ve Kocaali için projelerimizi hazırladık. Sosyal hayatın canlanması konusunda ciddi bir katkı sunan merkezlerimizde binlerce hemşerimizi ağırlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

55 bin vatandaş
Başkan Toçoğlu şunları söyledi; “Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve ailelerimize dönük tüm hizmetleri merkezlerimizin bünyesine dahil ettik. Katılımcıları çok yönlü eğitimlere tabi tuttuk. Bu anlamda katılımcıların aldıkları eğitimlerle önemli bir aşama kaydettiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Merkezlerimizi hizmete aldığımız günden bu yana yaklaşık 55 bin vatandaşımıza eğitimler sunduk. Bu rakam vatandaşlarımızın gösterdiği ilginin tezahürü niteliğindedir.”

12 bin çocuk
“Çocuk Kulübü kurslarımızda vatandaşlarımızın büyük bir teveccühü söz konusu. Alanında uzman eğitimcilerimizle birlikte gençlerimiz okul dışı zamanlarını verimli bir şekilde geçirebiliyorlar. Aynı zamanda burada aldıkları eğitimlerde yeteneklerini keşfetmenin ayrıcalığını da yaşıyorlar. Bu yıl faaliyette olan tüm merkezlerimizde 7-14 yaş arası 12 bin öğrencimiz bizlerle birlikte. Bu sayının azımsanmayacak bir düzeyde olduğunu ifade edebiliriz. İnşallah çalışmalarımızı daha da geliştirerek eğitimlerimize devam edeceğiz.”

Engelli dostu şehir
“Engelli vatandaşlarımızın sosyal adaptasyonlarının sağlanması, onların sosyal yaşama entegre olabilmeleri üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. ‘Hayatı paylaşmaya engel yok’ sloganıyla engellilerimiz için hobi kursları düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızın kapsamını her geçen gün geliştiriyoruz. Merkezlerimizden 500 engelli kardeşimiz ve aileleri faydalanıyor. Tüm bu çalışmalarımızı destekleyecek nitelikte olan Engelsiz Yaşam Merkezimizde de çalışmalarımızı başlattık.”

Aile kurumunu önemsiyoruz
“Aile danışma birimimizle bu alanda örnek çalışmalara imza attık. Merkezimizde görev alan uzman psikologlarımız eşliğinde bu yıl yaklaşık 3 bin ailemize eğitimler sunduk. Aile kurumunun ne denli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Anne-baba ve çocuk arasında iletişim eksikliğinin yaşanmaması adına da bu eğitimlere büyük önem veriyoruz. Bu konuda yeni perspektif ve projeler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bu alanda da örnek çalışmalar gerçekleştireceğimizi şimdiden ifade edebiliriz.”

10 bin maceracı
Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda da eğitimlerin devam ettiğini aktaran Başkan Toçoğlu, “Ülkemize örnek teşkil edecek bir yatırım olan  Macera Park toplumun her kesiminden yoğun bir ilgi görüyor. 7’den 70’e herkes burada buluşuyor. Bir yandan heyecan dolu vakitler geçiren katılımcılar bir yandan da yeteneklerini keşfetmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Sadece Macera Park’ta bu yıl 9 bin kişi etkinliklerimize katıldı. Aynı zamanda bin öğrencimizde şuan eğitimlerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.