SAMEK'den 4500 Mezun

Başkan Toçoğlu’na teşekkür
Açılış töreninde ilk olarak SAMEK bünyesindeki klasik kemençe, ney - keman, gitar ve bağlama branşlarında kurslarını tamamlayan kursiyerler davetlilere bir konser verdi. SAMEK İngilizce kursuna katılan Yüksel Yılmaz ve resim kurslarına katılan Fevzi Dönmez birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini davetlilerle paylaştı. Kursiyerler, SAMEK bünyesinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.

 

13 merkez 4500 mezun
Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açılış töreninde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında, “Belediyemiz tarafından Sakaryalı tüm hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın 2011 - 2012 yılsonu etkinliklerinin açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum, hoş geldiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet çizgimizi rutin belediyecilik hizmetleri ile sınırlı tutmuyor, şehrimizin sosyal ve kültürel açıdan zenginleşmesi, örnek olması adına çalışmalar yürütüyoruz. 2004 yılında tek merkezle faaliyete başlayan SAMEK, sizlerin yoğun ilgisi ve teveccühü ile bugün 13 ayrı merkezde hizmet veren büyük bir okul haline gelmiştir. Her geçen gün kurumsallaşan, yeni merkezlerle hizmet çıtasını her gün yukarıya taşıyan SAMEK den bu yıl 4500 kardeşimizi mezun ettik. Bu yıl ki rakamla SAMEK, 2004 yılından bugüne toplam 23.500 öğrencimiz hizmet aldı. Bu süre içerisinde SAMEK den yolu geçen kursiyerlerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Her geçen gün büyüyen bir aile
Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na gösterilen yoğun ilginin çalışmaları için itici güç olduğunun altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Biliyoruz ki SAMEK, çeşitli sebeplerden dolayı gününün birçoğunu evde geçirmek zorunda olan hanım kardeşlerimiz için umut ışığı olmuştur. Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlandığı, sosyal ve kamusal alandan dışlandığı dönemlerde kız çocuklarımız kendilerini ifade etmek ve geliştirmek adına bu kurslarımıza devam etmişlerdir. Aynı zamanda deprem sonrasında da hanım kardeşlerimizin yaşadığı ruhsal sıkıntılar karşısında Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız birer rehabilitasyon merkezi özelliğini görmüştür. Bizler SAMEK ailesinin her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu biliyoruz. SAMEK de yapılan her çalışmanın birbirinden değerli eserler olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle SAMEK merkezlerimizin sayısını arttırmak için çalışmalar yürüttüğümüzü de ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

SAMEK sayıları artacak
SAMEK merkezleri için projeler ürettiklerinin ve merkezlerin sayısının arttırılacağının müjdesini veren Başkan Toçoğlu, “SAMEK merkezlerimiz için geleneksel mimariyle hazırlanmış yeni bir tip proje ürettik. Bu projeyi Karaman’da gerçekleştirdik. Aynı zamanda Akyazı’da da benzer özelliklere sahip bir SAMEK merkezi inşa edeceğiz. Bütün ilçelerimizde SAMEKler kazandırmayı hedefliyoruz. Sadece ilçelerde değil mahalle aralarında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. SAMEK, bu eğitim yılını 42 branşta dersler verecek bir kapasite ile tamamlamıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde kurs merkezlerimizin artmasıyla branş sayılarımızı da arttıracağız” şeklinde konuştu.

 

Sosyal hayat canlandı
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti: “Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız, katılımcı kursiyerlerimizin yeteneklerini geliştirmesi amacıyla birlikte sosyal hayatın canlanması adına da önemli bir görev üstlenmiştir. Kursiyerlerimiz aynı zamanda düzenlenen seminer programlarıyla, çevreden sağlığa, eğitimden günlük ihtiyaçlara kadar birçok alanda bilgi sahibi oluyorlar. Ben büyükşehir belediye başkanı olarak SAMEKlerde verdiğimiz hizmetlerin artarak büyümesini istiyorum. İnşallah sizlerinde teveccühü ile SAMEK çok daha büyük ihtiyaçlara cevap verecek bir istihdam merkezi haline gelecektir. Kurulduğu günden bugüne SAMEK bünyesinde bulunmuş bütün hemşehrilerimizi kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum”. 

Türkiye 3.süne ödül
Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye geneli belediyeler arası ‘El Nakışı Teknikleri’ yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan SAMEK usta öğreticisi Gülay Cavaş ve öğrencisi Dilek Çevik; aynı yarışmada ürünleri ile sergileme ödülü alan Vildan Celep ve öğrencisi Hatice Baş, Selda Bayrak ve öğrencisi Hatice Gürsoy’u tebrik ederek kendilerine birer plaket ve çiçek takdim etti. Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından SAMEK kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi.

 

SAMEK sergisi açıldı
Başkan Zeki Toçoğlu ve beraberindeki protokol SAMEK Sergisi’ni gezdi ve sergilenen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Toçoğlu ayrıca çocuklarla yakından ilgilendi ve onlarla fotoğraf çektirdi.  

SAMEK yılsonu etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile devam etti. 

Kentpark’da açılan SAMEK Sergisi 17 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek. SAMEK Yılsonu Etkinlikleri’ni 17 Haziran’da Şükriye Tutkun Konseri ile kapatacak.