SAMEK Yeni Dönem Kayıtları Başlıyor

Kurslar dolu dolu geçecek
SAMEK’e olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı İbrahim Aktürk, tüm Sakaryalıları yeni sezonda açılacak olan kurslara katılmaya davet etti.  İbrahim Aktürk, “10 -23 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yapacağımız kurslarımız bu yılda her yıl olduğu gibi dolu dolu geçecek. Uzman eğitimcilerimiz tarafından 40 branşta verilecek olan kurslarımıza tüm Sakaryalıları bekliyoruz” dedi. Bugüne kadar SAMEK kurslarından yüzlerce kişinin sertifika aldığını da belirten Aktürk, “SAMEK kurslarımız adeta bir okul gibi çalışıyor. Bu zamana kadar birçok hemşerimiz bu kurslardan faydalandı. İnşallah kurslarımız Sakaryalı hemşerilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edecek” diye konuştu.

Kaydınızı yaptırın
SAMEK 2011-2012 öğretim yılı kayıtları 10 Eylül ile 23 Eylül tarihleri arasında www.sakarya.bel.tr adresinden yapılacak. Kayıt yaptıranlar, 12-23 Eylül tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde; nüfus cüzdan fotokopisini, öğrenim belgesi fotokopisini, ikametgâhını kayıt yaptırdıkları kurs merkezine teslim ederek kesin kayıtlarını yaptıracaklar. İnternetten yedek kayıt yaptıranlar ise; 26, 27, 28 Eylül tarihlerinde; nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi, ikametgâh ile kurs merkezlerine başvurduklarında boş kalan kontenjanlara kayıt yaptırabilecekler. Kurslar, 3 Ekim 2011 tarihinden itibaren başlayacak. Bu yıl kurslar 40 ayrı branşta 12 kurs merkezinde gerçekleştirilecek. Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, 444 40 54 (3434) no’lu telefonu arayabilirler.

 

40 branşta açılacak
Sakarya Meslek Edindirme Kurslarında bu yıl 40 branşta kurslar açılıyor. Açılacak kurslar ise şunlar:
Güzel Sanatlar: Resim, Karakalem, Karikatür, Fotoğraf, Kaligrafi.
Geleneksel Sanatlar: Hat, Ebru, Tezhip, Çini ve Seramik, Minyatür.
El Sanatları: Ahşap Boyama, Temel Giyim, Kadın Üst Giyim, Abiye Giyim, El Nakışı, Makine Nakışı, Çeyiz Hazırlama, Takı Tasarımı, Kırk yama, Modelistlik, Rölyef, Kurdele Nakışı, Brezilya Nakışı, Dekoratif Ev Aksesuarları.
Müzik Eğitimleri: Bağlama, Gitar, Ney, Keman, Klasik Kemençe, Kemençe.
Dil Eğitimleri: İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca, Rusça, Farsça
Sosyal ve Kültürel Eğitimler: Güzel Konuşma ve Diksiyon, Bebek Çocuk ve Ergen Beslenmesi.
Bilgisayar Eğitimleri: Temel Bilgisayar, Bilgisayar Kullanımı