Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 16 SAMEK merkezinin yeni öğretim dönemine hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, SAMEK merkezlerinin ortak kullanım alanı olduğu vurgusu yapılarak bu binaları korumanın tüm vatandaşların görevi olduğu ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK merkezleri, 2014-2015 Öğretim Dönemi’ne hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 16 merkezde bakım çalışmalarının başlatıldığı ve bu kapsamda binaların iç ve dış temizliklerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

16 bina bakıma alındı
Yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan SAMEK merkezlerinden binlerce kursiyer faydalanıyor. Kadınların boş vakitlerini değerlendirmelerine, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan kurs merkezlerinin sayısının artması için her dönem gerekli çalışmalar yapılıyor. Ancak bazı kurs merkezlerinin dış cepheleri sprey boyalarla tahrip ediliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu konuda hemşerilerimizin de bize yardımcı olmasını bekliyoruz. SAMEK merkezleri tüm vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı. SAMEK merkezlerini korumak hepimizin görevi. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davranmalarını ve bu tip tahribatlarla karşılaştıkları takdirde gerekli bildirimleri yapmalarını istiyoruz”  denildi.