Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler’de yapımı tamamlanan Yöresel Ürünler Mağazası ve Kafeterya açıldı. Sakarya’ya özgü ürünlerin Yöresel Ürünler Mağazası ile markalaşacağını ifade eden Başkan Yüce, “Şehrimizin markalaşmış ürünlerinin marka değerini artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Ürünlerin marka değerini artıracak projeler üreten Sakarya sevdalılarını destekliyoruz. Böylece geleneksel tarım ve üretim anlayışımızla üretilen ürünler burada hemşehrilerimizle buluşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler’de yapımı tamamlanan ve şehrin marka değerine büyük katkı sağlayacak Yöresel Ürünler Mağazası ve Kafeterya açıldı. Sakarya’nın yöresel ürünlerinin tanıtılıp satılacağı mağazanın açılış törenine Başkan Yüce’nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir, SASKİ ve BELPAŞ bürokratları da yer aldı. Mağaza ile Sakarya’nın yöresel ürünlerinin Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtılacağını ifade eden Başkan Yüce, açılışın Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi.

Yöresel ürünlerimizin marka değerini arttıracağız
Açılışı gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Mağazası’nın Sakarya’nın tanıtımına ve marka değerine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Yüce, “İçerisinde bulunduğumuz çağda belediyecilik hizmetleri klasik anlayışın çok ötesinde bir hal aldı. Artık klasik hizmetlerin dışında doğrudan hemşehrilerimize dokunan, şehrimizin bilinirliğini artıran projeleri yürütüyoruz. Şehrimizin marka değerini artıracak çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. Çok şükür ki Sakarya’mızın pek çok noktada kendisine has markalaşmış ürünleri ve sahip olduğu zenginlikleri bulunuyor. Nehirlerimiz, göllerimiz, yaylalarımız, denizimiz ve harika bir tabiatımız var. Dünyanın en nadir longozlarından birine sahibiz. Sakarya’da yetişen pek çok ürünümüzün coğrafi tescil belgesi var. Geyve ayvası, ıslama köfte, Sakarya süpürgesi, beyaz kestane kabağı, dartılı keşkek gibi ürünlerimiz tüm dünyada tanınıyor. Şehrimizin bu markalaşmış ürünlerinin marka değerini artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Bu ürünlerin marka değerini artıracak projeler üreten Sakarya sevdalılarını destekliyoruz” dedi.

Üreticimizin ürünleri hemşerilerimizle buluşacak
Üreticinin ürünlerini tüketiciyle buluşturacaklarını söyleyen Başkan Yüce, “Biliyorsunuz Gar Meydanı’nda bir Kabak Evi inşa ettik. Bir satış noktası olarak faaliyet gösteren bu merkezde coğrafi tescil belgesine sahip beyaz kestane kabağını yani bilinen adıyla Sakarya kabağını hemşehrilerimizle ve şehrimize gelen misafirlerimizle buluşturuyoruz. Yine BELPAŞ restoranlarında şehrimizin en lezzetli ıslama köftelerinden bir örneği vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bugün de inşallah hep birlikte şehrimizin yöresel ürünlerinin satılacağı Yöresel Ürünler Satış Merkezi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu merkezde şehrimizin dört bir tarafından gelen üreticilerimiz ürettikleri yöresel ürünlerini getirip satış yapma imkânı bulacak. Böylece geleneksel tarım ve üretim anlayışımızla üretilen ürünler burada hemşehrilerimizle buluşacak. Üreticilerimiz için mallarını sergileyebilecekleri bir satış yeri imkânına kavuşabilecekler. Hemşehrilerimiz de gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri sağlıklı bir pazara kavuşmuş olacaklar” ifadelerinde bulundu.

Yöresel Ürünler Mağazası hayırlı olsun
Sakarya’nın Yöresel Ürün Merkezlerinin sayısının artacağını ve Sakarya’ya özgü ürünlerin tanıtımına katkı sunulacağını ifade eden Başkan Yüce, “Bu tip merkezlerin artması, yerel üreticilerimizin güçlenmesi ve şehrimizin markalaşmış ürünlerinin marka değerlerinin artması için yapılacak her projenin destekçisi olduğumuzu bir kere daha dile getirmek istiyorum. Üreticinin yanında olduğumuzu bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla ispatladık.  Bu kapsamdaki çalışmalarımız inşallah artarak devam edecek. Yöresel Ürünler Satış Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum.”