3. Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin gala programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Peyzaj ve süs bitkiciliği alanında fark oluşturan bir potansiyele sahibiz. Hamdolsun şehrimiz bu alanı sahiplendi. Kurum ve kuruluşlarımız, sektör temsilcilerimiz, üreticilerimizin heyecanı, girişimcilerimizin inovatif çalışmaları var. İnşallah desteklerimiz ve katkılarımız sürecek ve fidancılıkta Sakarya marka olmaya devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 19 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek 3. Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin gala yemeğine katıldı. Sapanca’da gerçekleştirilen buluşmada sektör temsilcileri, basın mensupları ve festival katılımcılarının yanı sıra Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve davetliler yer yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, programın ardından sektör temsilcileri ve festivale katkı sağlayan isimlere plaket takdim etti.

Peyzaj ve Süs Bitkiciliğinde Sakarya farkı
Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliği alanında fark oluşturan bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren ve festivale katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, “Hamdolsun şehrimiz bu alanı sahiplendi. Kurum ve kuruluşlarımız, sektör temsilcilerimiz, üreticilerimizin heyecanı, girişimcilerimizin inovatif çalışmaları var. Kalkınma ajansımızın destekleri, SATSO’nun girişimleri, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla inşallah Doku Kültürü Laboratuvarı da ülkemize örnek bir çalışma olacak.

Şehrin marka değerine katkı sunacak
Dış ve iç mekân süs bitkiciliğinde Sakarya’nın ülkenin öncü şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda iddiamızı güçlendirecek adımlar attık. Fidan A.Ş’yi kurduk. 4 bin dekarlık alan üzerinde Melen Botanik Vadisi’ni oluşturduk. Tıbbi ve aromatik bitkilerin ekimini gerçekleştirdik, hasadına başladık. Ürün alım garantili bir anlaşma ile ekimini yapıp, ihracatını da sağlamış oluyoruz. Yine 300 dekarlık alanda fidan üretimiyle ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Sözleşmeli üretim modellerine ilişkin iş birliği fırsatları hazırlıyoruz. İnşallah desteklerimiz ve katkılarımız sürecek ve fidancılıkta Sakarya marka olmaya devam edecek” dedi.

Tarım alanları koruma altında
“Malumunuz Sakarya’nın dünyada ihracatta birinci olduğu ürünler var.  Ayvanında merkezi Geyve, Taraklı, Pamukova’dır. Yine fındık üretiminde öncü şehirlerden biriyiz. Sakarya’yı tarımsal sektörde Türkiye’deki enler arasında yer alması için gayret gösteriyoruz. Sanayi sektörü de çok hızlı ilerlemeye devam ediyor. 7. Organize Sanayi Bölgesi tamamlanıyor. Ancak burada şunun altını çizmek istiyorum; sanayi gelişimi için tarımsal alanların kullanılması mümkün değil. Biz tarımsal faaliyetlerin olmadığı alanları sanayi faaliyetlere dönüştürmenin çabası içindeyiz. Malum Sakarya ihracatta 7’nci sırada bunu daha ön sıralara çıkartmak için bizde belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazır.”

Turizm göstergeleri ivme kazanacak
Sakarya’nın turizm olanaklarının da çok özel bir noktada olduğunu ifade ederek sözlerini tamamlayan Başkan Ekrem Yüce, “Kültür, tarih, doğa, deniz, göl, nehir, orman ve yayaların ve her türlü turizmi bünyesinde barındıracak bir şehre sahibiz. İnşallah şehrimizin tanıtımı ve turizm potansiyelinin arttırılması için de gereken adımları kararlılıkla atacağız” dedi. Yüce, festivale katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti.