15. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni Başkanı olan Prof. Dr. Fehmi Çelebi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Yüce, “Şehrimiz farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kardeşlik coğrafyasıdır. Hoşgörüsü, kadirşinaslığı, gelenek ve görenekleri, adetleri ile Sakarya’ya renk katan Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni başkan seçilen Prof. Dr. Fehmi Çelebi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Farklı kültürlerin Sakarya’da kardeşçe yaşadığını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, 72 farklı milletten vatandaşımızı Sakarya’da ağırlıyoruz. Sakaryamız adeta bir kültür mozaiğidir” ifadelerine yer verdi.

Kardeşlik hukukumuz sürecek
Prof. Dr. Fehmi Çelebi’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kardeşlik coğrafyasıdır. Trabzonlu kardeşlerimiz de kültürel çeşitliliğiyle ülkemize örnek olan şehrimizde önemli bir yere sahiptir. Hoşgörüsü, kadirşinaslığı, gelenek ve görenekleri, adetleri ile Sakarya’ya renk katan Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah kardeşlik hukukumuzu en iyi şekilde sürdürecek, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kültür Vadisi
Sakarya’nın kültürel zenginliğini destekleyecek çalışmalardan birinin de Kültür Vadisi projesi olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Kültürlerin hepsinin bir arada buluşturmak adına önemli bir çalışmayı Sakarya’da hayata geçireceğiz. İnşallah hayata geçecek Kültür Vadisi ile sadece Sakarya içinden değil, Dünya’nın her yerinde ki Türk kardeşlerimizi tek bir çatı altında buluşturacağız. Şehrimizin çok kültürlü yapısını da bu vadi içinde diğer ülkelerle de buluşturacağız. Şehirlerin Şehri olarak nitelendirdiğimiz Kültür Vadisi inşallah Sakarya’mıza çok yakışacak” diye konuştu.