Sakarya’nın il oluşunun 65. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Adapazarlılar Grubu Tanışma ve Toplanma etkinliğine katılan Başkan Yüce, “Adapazarı sevginin, izzetin, muhabbetin merkezidir, Adapazarı Kafkasları, Balkanları kucaklayan bir noktadadır. Adapazarı demek dünya demek, sevgi demek, muhabbet demek, kardeşlik demek, gurur demektir” derken, Vali Nayir ise, “İl olma tarihimiz gibi her fırsatı değerlendirerek, bu ruhu güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’nın il oluşunun 65. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Adapazarlılar Grubu Tanışma ve Toplanma etkinliğine katıldı. Sakarya Yerel Kültür Derneğinin Erenler İlçesindeki Kıl Çadırında düzenlenen programa Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, eski Bakanlardan Saadettin Tantan, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve dernek üyeleri, şehir dışında yaşayan Sakaryalı iş, siyaset ve spor dünyasının önde gelen isimleri ile esnaflar katıldı. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen programda Sakaryalılar Grubu üyeleri Sakarya’ya dair duygu ve düşünceleri ile anılarını da paylaşırken, Sakarya’nın il olma sürecine dair bilgiler de verildi.

Adapazarı sevdalıları
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Adapazarlılık ruhunu yeniden canlandırmak, ortak hatıraları paylaşmak, hızla değişen şehrin unutulmaz mekânlarını, dostluğu, kardeşliği, erdemi, sevgi ve saygıyı yeniden yaşatmak gayesiyle Adapazarlılar Grubu üyelerine teşekkür ediyorum. Adapazarı ile ilgili derdi olan, sevdası olan herkese büyük hürmet duyuyoruz Adapazarı ile ilgili anıları okumak her zaman ayrı bir zevk ve büyük bir keyiftir” sözlerine yer verdi.

Adapazarı kardeşlik demektir
Başkan Ekrem Yüce, “Çok değerli Adapazarı’mızın burada yaşayıp, kökü burada olan, anıları burada olan, fakat işi gereği ve görevi gereği Adapazarı'nın dışında yaşayıp zaman zaman da olsa oyunlar oynadığı, büyüdüğü yeri unutmayan değerli büyüklerimiz, işadamlarımız, hemşerilerimiz, kardeşlerimiz hepinize hoş geldiniz diyorum. Adapazarı'nın ve Adalıların bir özelliğini paylaşmak istiyorum; Adapazarı sevginin, izzetin, muhabbetin merkezidir. Kafkasları, Balkanları kucaklayan konumdadır. Adapazarı demek dünya demek, sevgi demek, muhabbet demek, kardeşlik demek, gurur demek. Bu güzel günü tertip eden Adapazarlılar Grubuna yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşehrilik ruhunu kullanmalıyız
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hep birlikte Sakarya'mıza kıymet katan, buraların huzur ikliminde olmasına fayda sağlayan kişileri de takdir etmemiz lazım. Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir. Bizim güzelliklerin, iyilerin sayısını artırmak için bu gibi şeylere önem vermemiz lazım, iyilikleri tavsiye etmek ve kötülüklerden de uzak kalmak için, hemşehrilik ruhunu kullanmak gerekiyor. Elbette nereden gelindiyse oranın kültürünün de yaşatılmasına saygımız var, insanların kendi kültürlerini yaşatmasına destek verilmesi lazım, ancak daima en üst çatımız Sakarya olmalı, üst çatımız bütün nüfusumuza hükmedecek bir yapıda olmalıdır. Bu tanışma toplantısına gelen ve bu oluşuma destek veren herkese teşekkür ediyorum. İl olma tarihimiz gibi her fırsatı değerlendirerek, bu ruhu güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.