Sakarya Gürültü Eylem Planı için anket çalışması başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonuyla hazırlanan ‘Sakarya Gürültü Eylem Planı’ için anket düzenleniyor.

Anket sonuçları çalışmada değerlendirilecek
Bu kapsamda şehirdeki olası gürültü sorunlarının kısa ve uzun vadeli çözümlere kavuşabilmesi için hazırlanan ankete tüm vatandaşların görüşlerini paylaşabileceği ve bu anketten elde edilen bilgiler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevresel gürültünün kontrolü ve önlenmesi amacıyla hazırlanmakta olan Sakarya Gürültü Eylem Planı çalışmaları kapsamında değerlendirilecek.

‘Sakarya Stratejik Gürültü Haritası’
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ülkemizde çevresel gürültü konusunda çalışmalar AB Çevresel Gürültü Direktifine tam uyumlu olarak hazırlanmış olan “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” kapsamında yürütülüyor. Bu yönetmeliğin esaslarına göre çevresel gürültüden etkilenen; nüfus, konut, okul, hastane sayısını belirlemek için gürültü haritalarının ve harita sonuçlarına göre eylem planlarının hazırlanması gerekiyor. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak şehirde gürültülü alanların tespiti için ‘Sakarya Stratejik Gürültü Haritası’nı hazırladık."

Ankete davet
“Sakarya Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda gürültü haritaları, gürültü sınır ve aşım haritaları, etkilenme analizi ve cephe gürültü haritaları kapsamında sıcak noktaların belirlenmesi ve fayda/maliyet analizleri ile öngörülecek eylemlerin planlanması için hazırlanan Sakarya Gürültü Eylem Planı ile ilgili hazırlanmış olan ön rapor için anket ile halkın katılımı süreci başlatılmıştır. Tüm vatandaşlarımıza ankete katılmalarını rica ederiz.”