SGM Robotik Kulübü öğrencileri, 32 farklı lise takımıyla yarışan tek ortaokul grubu olarak turnuvada büyük bir başarıya imza attı. First Lego League robotik turnuvasına katılan öğrenciler ‘Şehrini Şekillendir’ kapsamında geliştirdikleri ‘Yaşam Konteynırı’ projesi ile ödüle layık görüldü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi Robotik Kulübü bu yıl 16.’sı düzenlenen First Lego League robotik turnuvasına katıldı. Ortaokul öğrencilerinden oluşan ve belediye bünyesinde olan tek ekip olma özelliği taşıyan Robotik Kulübü öğrencileri, 32 farklı lise takımı ile yarıştı. Bu yılın teması olan ‘Şehrini Şekillendir’ kapsamında geliştirdikleri proje sunumu ile büyük övgü toplayan SGM öğrencileri, hazırladıkları ‘Yaşam Konteynırı’ projesi ile deprem anında tetiklenen bir balon vasıtasıyla içleri arama-kurtarma, ilkyardım ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan konteynırların yerlerinin afetzedeler tarafından kolayca fark edilmesini amaçlayan bir proje geliştirdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde de katıldıkları turnuvadan ödül ile dönen SGM takımı, bu yıl da büyük bir başarı göstererek ödüle layık görüldü.

Turnuvada büyük başarı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Robotik Kodlama Atölyesi ile öğrencilerimiz; analitik düşünme, problem çözme, iletişim ve takım çalışması gibi becerilerini de geliştirmelerine imkân sağlıyoruz. Bu yıl 16.’sı düzenlenen First Lego League robotik kodlama turnuvasında tema ‘Şehir Planlama’ oldu. Dönem başından itibaren araştırmalara ve çalışmalara başlayan Robotik Kulübü öğrencilerimiz, 32 farklı lise takımıyla yarışan tek ortaokul grubu olarak turnuvada büyük bir başarıya imza attılar. Turnuva takımında yer alan öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.