SGM’de düzenlenen Robotik Atölyesi’nde yaz dönemi eğitimleri devam ediyor. Kıroğlu, “Atölyeye katılan öğrencilerimiz robotik ve kodlama becerilerinin yanı sıra analitik, yaratıcı ve eleştirel düşünme, problem çözme ve çevresindeki olayları bilimsel bakış açısıyla inceleyebilme becerileri öğreniyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen Robotik Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. Robotik Atölyesi’nde 7-14 yaş arası öğrencilere alanında uzman eğitmenler tarafından Lego robotik setleri kullanılarak eğitimler sunuluyor. Çocukların yaş düzeylerine uygun gerçek yaşam problemlerine takım olarak çözüm üretmelerini sağlayan Robotik Atölyesi, öğrencilerin yeni beceriler geliştirmesine de katkılar sunuyor.

Robotik ve kodlama becerileri gelişiyor
Robotik Atölyesi’ne yoğun bir ilgi gösterildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıoğlu, “Yaz dönemi kurslarında düşün, tasarla ve uygula diyerek Robotik Atölyesi’ni başlattık. Atölyeye katılan öğrencilerimiz robotik ve kodlama becerilerinin yanı sıra analitik, yaratıcı ve eleştirel düşünme, problem çözme ve çevresindeki olayları bilimsel bakış açısıyla inceleyebilme becerileri öğreniyor. Hamdolsun yaz kurslarımızda atölyemize büyük bir ilgi söz konusu. İnşallah yeni dönemde de atölye çalışmalarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.