Perde Öğrenciler İçin Açıldı

İnsan Yontusu
Epik tiyatro tarzında, SATSO Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “İnsan Yontusu” isimli oyunda, bilginin erdemi ve kitabın büyülü dünyası sahnelendi. Yönetmenliğini Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz’ün yaptığı oyunda, lise öğrencilerinden Özgenur Sağıroğlu, Selin Gürses, Mine Soysal, Berna Özkaya, Cansu Sevgili, Mustafa Sevimli, B. Özge Öksüzoğlu, C. Nur Birgül, Küveyda Ölmez, Selenay Güvener, Selen Yılmazkaya, Bahadır Akkuzu, Hasret Turgut, Yiğit Boyuneğmez, Esma Vural, Andaç A. Sevimli, Yunus Kaya, Betül Keskin, Emre Ertur, Oğuzhan Bozkurt ve İdil Üney yer aldı. 70 dakikalık oyuna, sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

Benim Güzel Papuçlarım
Etkinliklerin bir diğer gününde Pamukova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Benim Güzel Pabuçlarım isimli oyun sahnelendi. Teknolojik gelişmeler sonucu şirketindeki işini ve papuçlarını kaybeden bir palyaçonun, papuçlarını geri alabilmek için dışarıda iş araması ve paragöz insanlarla mücadelesini anlatan oyunun yönetmenliğini Meral Akman, Özlem Karahan ve Sibel Demirkaynatan yaptı. Beyzanur İlman, Arzu Metin, Yonca Çelebi, Fatma Göktepe, Buse Can, Melek Koştur, Rana Şimşir, Hilal Vural, Melike Uçar, Derya Yılmaz, Gülcan Kartal, Ebru Yıldız, Tuğbanur Gidez ve Büşra Dinç’in oyunculuğunu üstlendiği “Benim Güzel Papuçlarım”, tiyatro severler tarafından ilgi ile izlendi.

Türkçem Eyvah Sahnelenecek
4. Liselerarası Tiyatro Şenliği’nin gelecek programında Geyve Teknik Lise ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin Türkçem Eyvah isimli oyunu sahnelenecek. Türkçenin korunması için mücadele eden birkaç insanın serüvenlerinin anlatılacağı oyun 27 Mayıs Pazartesi günü AKM Tiyatro Sahnesi’nde, saat 19.00’da başlayacak.