Özürlülere Yönelik Proje Tanıtılıyor

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris ile birlikte İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş’ı ziyaret etti. Bektaş’a ‘Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları’ projesi ve yarışması hakkında bilgiler veren Davut Yüce, “Proje ile çevreye, bilgiye ve hizmetlere ulaşabilmede engellilere uygun hizmet kuruluşları olabilme özelliklerine uygunluk açısından engellilerin engelsiz bir şekilde yaşayabileceği bir şehir oluşturulmasını amaçlıyoruz” dedi. 

Yüce, “5378 nolu 01.07.2005 tarihli Özürlüler Kanunu’nun 50’inci maddesine göre ‘Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmî yapılar, mevcut tüm yol, kaldırımlar, yaya geçitleri,  açık ve yeşil alanlar, spor alanları,  benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış, umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirilir’ hükmüne dayanarak çalışmalarımızı başlattık. Projemizi okullara ve tüm kamu kuruluşlarına anlatıyoruz. Proje kapsamında düzenlediğimiz yarışmamıza Ocak ayında start verdik. Yarışmamızın son katılım tarihi 30 Nisan 2010. Yarışmanın ödül törenini 10-16 Mayıs Özürlüler Haftası’nda yapacağız. Tüm kamu kuruluşlarını ‘Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları’ yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Sağlık Müdürlüğü olarak özürlüler ile ilgili çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında özürlüler ile ilgili yapılan çalışmalardan söz eden Bektaş “Müdürlüğümüzün girişine özürlüler için bir merdiven yaptırdık. Ayrıca engelli tuvaletleri oluşturuyoruz. Sizlerinde fikirleriyle engellilerimize yönelik çok daha iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.