Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından araçlarını engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren Arifiye ve Sapanca Özel Halk Otobüslerine Erişilebilirlik Belgesi verildi. Pistil, “Esnaflarımızın göstermiş olduğu bu hassasiyet ve duyarlılık için teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından araçlarını engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren Arifiye ve Sapanca Özel Halk Otobüslerine Erişilebilirlik Belgesi verildi. Belge takdiminde Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ile araç sahipleri yer aldı.

Belgelerini aldılar
Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Toplu taşıma araçlarının Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında denetimleri yapılan Sapanca ve Arifiye Özel Halk Otobüsleri Erişelebilirlik Belgesi almaya hak kazandı. Belgeleri esnaflarımıza takdim ettik. Hassasiyet gösteren tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hassasiyet ve duyarlılık teşekkürü
Fatih Pistil, “Toplu taşıma hizmeti sunan Özel Halk Otobüslerimiz araçlarını büyük oranda engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirdi. Bu çerçevede Valilik tarafından oluşturulan denetim kurulu çalışmalar yapıyor. Uygunluğu sağlanamayan araçlar için mevzuatın öngördüğü şekilde yaptırım uygulanıyor. Arifiye ve Sapanca Özel Halk Otobüsü esnaflarımız engelli uygunluğunu sağladılar. Belgelerini takdim ettik. Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda her zaman engelli kardeşlerimizi göz önünde bulundurduk. Bu alanda Türkiye’de en ciddi çalışmaları ve projeleri gerçekleştiren şehirlerden bir tanesiyiz. Özel Halk Otobüs esnaflarımızın da göstermiş olduğu bu hassasiyet ve duyarlılık için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.