Özel halk otobüslerinde dönüşüm sürüyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Aldığımız UKOME kararıyla özel halk otobüslerinde tek tip plaka uygulaması başlatıyoruz. Hayata geçireceğimiz ‘J’ plaka uygulaması ile özel halk otobüslerini daha kurumsal, etkin, verimli ve denetim gücü yüksek tek bir çatı altında toplayacağız. Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir genelinde Sakaryalılara hizmet sunan özel halk otobüsleri ile ilgili değişim ve dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. İl sınırlarının Büyükşehir’e bağlanmasının ardından toplu taşımada etkin, denetim gücü yüksek, güvenli ve vatandaş memnuniyetini önceleyen yenilikleri hayata geçirdiklerini aktaran Pistil, 2016 yılı itibari ile değişim çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceklerini müjdeledi.

‘J’ Plakalı Yeni Dönem
Fatih Pistil, “Özel halk otobüsleri için başlattığımız değişim ve dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledik. Mevcut durum itibariyle şehir genelindeki yaklaşık bin 200 özel halk otobüsünde farklı plakalar kullanılmaktaydı. Bu doğrultuda aldığımız UKOME kararı ile özel halk otobüslerinde tek tip plaka uygulamasını başlatıyoruz. Hayata geçireceğimiz ‘J’ plaka uygulaması ile özel halk otobüslerini daha kurumsal, etkin, verimli ve denetim gücü yüksek tek bir çatı altında topluyoruz. Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Hedef: 2016 Ocak
Uygulamanın 2016 yılı Ocak ayı itibari ile başlatılacağını da açıklamalarına ekleyen Pistil, “Alınan UKOME kararı ile birlikte yönetmelikte belirlenen şartları taşıyan esnafımız ‘J’ plakasından yararlanabilecek. İnşallah yılsonuna kadar tamamlanacak gerekli hazırlıkların ardından özel halk otobüsleri için dönüşüm başlayacak. Ulaşımda zamanın gerekliliklerine uygun hamlelerimizi bir bir gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Otobüsler İçin Tek Renk
Başlatılan değişim çalışmaları kapsamında özel halk otobüsü yönetmeliğini değiştirdiklerini de belirten Fatih Pistil, “Büyükşehir Belediyesi olarak özel halk otobüslerinin vatandaşlarımıza daha kurumsal hizmet sunmasını hedefliyoruz. Etkin, verimli ve hemşerilerimiz memnuniyetini sağlayan bir değişim ve dönüşümün yaşanmasını planladık. Bu kapsamda ayrıca şehir genelindeki yaklaşık bin 200 özel halk otobüsünün vatandaşlarımızca belirlenen renkte hizmet sunacağını da duyurmuştuk. İfade ettiğimiz gibi: Sakarya’nın ulaşım geleceği Büyükşehir teminatı altında. Çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu.