Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri söyleşi ve imza günü etkinliği ile devam etti. Programda Yazarlar Sümeyra İkiz ve Aziza Rüya sevenleriyle buluştu. Aziza Rüya, “Okumak insanın ruhuna, psikolojisine etki ediyor. Bu kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri söyleşi ve imza günü programı ile devam etti. Yazarlar Sümeyra İkiz ve Aziza Rüya ilk olarak Tes-İş Anadolu Lisesi’nde ardından da Faik Baysal Kütüphanesi’nde sevenleri ile buluştu. Konuşmacılar programların sonunda kitaplarını sevenleri için imzaladı.

Programlarda öne çıkan satır başları şu şekilde;

Zanaatkar insanlardan etkinlendim
Sümeyra İkiz, “Edebiyat maceram 6 yıldır devam ediyor. Zanaatkar insanların ruhlarından çok etkilendim ve kitabımda bunlara değinmek istedim. Dostoyevski'yi, Gogol’u okumak beni çok şaşırttı. Ve ‘Uzun bir öykü deneyebilir miyim?’ diye düşündüm. Ardından bunu yapabileceğime inandım” diye konuştu.

Okumayı sevdim
Aziza Rüya ise; “Seneler boyu hep okumayı sevdim. Yazmak için çok fırsat bulamadım. Ancak olmazsa olmaz okumaktır. Kemalettin Tuğcu’yu zevkle okurdum. Ben sokağa çıktığımda, ‘Kemalettin Tuğcu’nun karakterlerinden birini görebilecek miyim?’ diye merak ederdim. Okumak insanın ruhuna, psikolojisine etki ediyor. Bu kaçınılmaz bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Hüzün doğuludur
Aziza Rüya, “Kendime ait bir odam olmadı, ‘Bir köşeye çekilip yazayım’ diye düşünmedim. Hicaz nasıl ki yanyanadır ve güzellikler hicaz diyarlarından yayılmıştır, koro nasıl ki yanyana durmaktır ben de insanlarla birlikte, yanyana durarak yazmayı seviyorum. İlham alarak yazmıyorum ancak yılların kalbime verdiği sızı, hüzün, elimi taşın altına koymaya itti beni. Ben kendimi Doğu’ya ait hissediyorum. Hep öyle hissettim. Hüzün de doğuludur” şeklinde konuştu.