Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nostaljik Tramvay projesini kamuoyuna açıkladı. Başkan Yüce, “Nostaljik Tramvay ile Yeni Cami’den Millet Bahçesi’ne kadar bambaşka bir şehir imajı planlıyoruz. Şehrimizin en güzel cadde ve sokaklarında Nostaljik Tramvay işleyecek, tramvay sesleri yankılanacak” dedi. Başkan Ekrem Yüce, 24 derslikli 2 yeni okulun temelinin 31 Aralık’ta atılacağını da müjdelerken, şehrin yeni ulaşım projelerini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Nostaljik Tramvay projesinin detaylarını kamuoyuna açıkladı. Sen Otel’de gerçekleştirilen toplantıya ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Genel Sekreter Mustafa Ak, ilçe belediye başkanları, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, meclis üyeleri, oda başkanları, esnaflar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, Nostaljik Tramvay projesinin şehre çok yakışacağını söyledi. Hazırlanan animasyon filmi katılımcıların beğenisine sunuldu.

Nostaljik Tramvay geçmişle geleceği birleştirecek
Nostaljik Tramvay projesinin Sakarya’ya hayırlı olmasını dileyen ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, “Öncelikle Nostaljik Tramvay’ın şehir estetiğine önemli bir katkı sunacağını ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Şehrimizin estetik ve güzelliğine yeni bir boyut kazandırmak arzusundayız. Nostaljik Tramvay ile Yeni Cami’den Millet Bahçesi’ne kadar bambaşka bir şehir imajı planlıyoruz. Çark Caddesi tarihi ve şehirle özdeşleşmiş bir cadde. Millet Bahçesi ise şehrimizin modern simgelerinden, geleceğinin sembollerinden olacak. Nostaljik Tramvay, sanki bir zaman yolculuğuna çıkmışçasına Çark Caddesi’ndeki geçmişi; Millet Bahçesi’ndeki gelecekle birleştirecek. Şehrimizin en güzel cadde ve sokaklarında Nostaljik Tramvay işleyecek. Şehrimizin sokaklarında tramvay sesleri yankılanacak” dedi.

Cadde ve sokak yenilemeleri şehre güzellik katıyor
Proje tanıtım toplantısında tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalara ilişkin de bilgiler paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Çark Caddesi’ne çıkan sokaklardan olan Lüleci’yi örnek sokak haline getirdik. Yağmursuyu ve içmesuyu altyapısını yeniledik. Aydınlatmaları ile Lüleci Sokak’ı modern bir görünüme kavuşturduk. Suat Yalkın Caddesi, Geyve-Alifuatpaşa’nın en işlek caddelerinden biri. Bin 300 metrelik Suat Yalkın Caddesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından, kaldırımları yeniledik. Bölgenin dokusuna uygun dekoratif aydınlatma sistemleriyle caddeyi örnek cadde haline getirdik. Yine bildiğiniz gibi Erenler Hacıoğlu Mahallesi’nde Cadde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Caddenin yağmursuyu ve içmesuyu altyapısını güçlendiriyoruz. Kaldırımları yenileyecek, aydınlatmaları ile bölgeye yakışan bir duruma getireceğiz” dedi.

Alternatif güzergahlar yeni duble yollar
“Yazlık Caddesi’nde de iyileştirme ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yazlık Kavşağı ve Donanma Sokak arasını duble yol haline getirdik. Çark Caddesi Kavşağı ve Şeker Cami Kavşağı arasında kalan 1 kilometrelik kısmı da en kısa sürede duble hale getireceğiz. Yazlık’tan Millet Bahçesi’ne ulaşımı kolay, sorunsuz ve örnek bir cadde üzerinden sağlayacağız. Süleyman Binek Caddesi ve Sebahattin Zaim Bulvarı arasında bağlantı yolu yapıyoruz. Çark deresi üzerine 25 metre genişliğinde 19 metre uzunluğunda yeni bir köprü inşa ediyoruz. Yol çalışması tamamlandığında Süleyman Binek ve Sebahattin Zaim Bulvarı arasında duble yol ile vatandaşlarımızı güvenli ve rahat ulaşıma kavuşturmuş olacağız.”

SGK Köprülü Kavşağı ve 15 Temmuz Bulvarı ile şehre yeni giriş
“Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerimizin kesişim noktasında bir kavşak yapıyoruz. D-100 karayolunun ana girişi Orhan Gazi Caddesi üzerinde yer alan SGK Köprülü Kavşağı ile 3 ilçe arasındaki geçişlerde vatandaşlarımız hiçbir ışığa takılmadan yol alabilecekler. Pekşenler Kavşağı ve yeni stadyum arasında bir bağlantı yolu yapmayı planlıyoruz. Şehrimizin kuzeyinde yer alan yerleşimler ile D-100 arasına inşa edilecek 6 kilometre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki yolun ismi 15 Temmuz Bulvarı olacak. Pekşenler Kavşağı’ndan sonra Karapürçek yolu üzerine yapılacak olan yeni otoban giriş-çıkışı ile şehrimize yakışan bir girişe kavuşmuş olacağız. Yine Erenler Zübeyde Hanım ve Bağlar Caddesi arasındaki bağlantı yolunun çalışmalarına başladık. Bağlantı yoluyla Sakar Baba Caddesi ile hastane arası duble yol olacak.”

Millet Bahçesi ile Donatım Park’a tünel geçişi
Millet Bahçesi ile Donatım Park’ı tünel geçişli bir çalışmayla birleştireceklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Estetik bir görünüme sahip bir tünel inşa edecek olmanın yanı sıra içerisinde butik bir çarşı oluşturacağız. Ayrıca o bölgede çok özel bir botanik bahçe hayata geçireceğiz. Avrupa’da bazı noktalarda örnekleri var. İnşallah ülkemizde de tek olacak. Botanik Bahçe ile çeşitli fidan örneklerine yer vereceğiz.”

24 derslikli 2 yeni okulun temeli atılıyor
“Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek 24 derslikli 2 yeni okulun temelini Mekke’nin Fethi olan 31 Aralık’ta atacağız. Hayırlı olmasını diliyorum. Hem lise hem ortaokulu Büyükşehir Belediyemizin imkânlarıyla günümüzün şartlarına uygun modern bir şekilde hayata geçireceğiz. STK’larımızın, paydaşlarımızın ve kurum ve kuruluşlarımızın katkısını çok önemsiyorum. İnşallah hep birlikte 2 güzel eseri şehrimize kazandıracağız.”

2019’da 426 bin ton asfalt
“Toplamda 304 kilometrelik yola tekabül eden 426 bin ton asfaltı 2019 yılında şehrimizle buluşturduk. Sayın Valimize de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yılda da inşallah asfalt çalışmalarımızı sürdürecek, mahallelerimizi ve caddelerimizi yeni yüzlerine kavuşturacağız.”

Tek gündemimiz Sakarya
“Düşüncemiz, derdimiz, arzumuz şehrimize, hemşerilerimize hizmettir. Nasıl daha iyi olabiliriz, şehrimizi daha çok nasıl kalkındırabiliriz diye gece gündüz çalışıyoruz. Hep birlikte şehrimize hizmet için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin tüm başlıklarda hemşehrilerimizin ve şehrimizin yararına olacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”

Estetik ve nostalji katacak
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Nostaljik Tramvay projesini ilimize en güzel ve yakışır şekilde hayata geçirmek hedefimiz olmalıdır. Başkanımız Ekrem Yüce ve ekibine teşekkür ediyorum. İlimize nostalji ve estetik kazandıracak bu proje için ne gerekiyorsa yapacağız. Her zaman sizlerle birlikte Sakarya için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.