Büyükşehir Belediyesi ile Sakaryaspor arasında ‘Spora Sevgi Seli’ projesi kapsamında protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryasporumuzun son yıllarda uzak kaldığı bu önemli vizyonunu yeniden kazandırmak ve gençlerimizin sporla, sağlıkla ve kardeşlikle yetişmesini sağlamak hepimizin hedefidir çünkü Sakaryaspor bizim sevdamızdır, ufkumuzdur, kaynağımızdır ve vazgeçemeyeceğimiz en büyük tutkumuzdur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakaryaspor arasında ‘Spora Sevgi Seli’ projesi kapsamında protokol imzalandı. Rüstemler Tesisleri’nde gerçekleştirilen protokol töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç’in yanı sıra Büyükşehir bürokratları, kulüp yöneticileri, Teknik Direktör Şaban Yıldırım ve basın mensupları yer aldı. ‘Nehrin Çocukları Sakaryaspor’la Buluşuyor’ sloganıyla başlatılan projeyle şehir merkezine uzak yerde yaşayıp Sakaryaspor ile tanışmayan toplam 13 bin genç ve çocuk yeşil siyah sevdayla tanışacak.

Başkan Yüce’ye destek teşekkürü
Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, “İlk günden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce her zaman yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Her zaman desteğini hissediyoruz. Bizde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek, Sakaryasporumuzu bir üst lige çıkarmak istiyoruz. Sakaryaspor şehri ile taraftarı ile camiası ile ve mazisi ile hak ettiği yerler ulaşmalıdır. Bizler sezon başından beri Sakaryaspor’a olan aidiyetin yeniden yeşermesi için mücadele gösteriyoruz. İnşallah gerçekleştirilen bu protokolle şehrimizin en ücra köşesindeki genç kardeşlerimiz Sakaryaspor ile tanışacak. Bu işbirliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.

Sakaryaspor Türk futbolunun köşe taşıdır
Sakaryaspor’un 54. yılı için özel olarak tasarlanan 54 numaralı formadan 154 tane satın alarak kulübe destek sağladıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryasporumuz geçmiş yıllarda Türk futbolu için önemli görevler üstlenmiştir. Altyapıdan yetiştirdiği oyuncuları ülkemizin önemli futbol kulüplerine transfer etmiş, Önemli teknik adamlar çıkartarak Türk futbolunun gidişatına yön vermiştir. Böylece Türk futbolunun gelişiminde önemli köşe taşlarından biri olmuştur. Ayrıca sergilediği üstün performans ve kazandığı galibiyetleriyle şehrimizin tanıtımı noktasında önemli başarılara imza atmıştır. Sakaryasporumuzun son yıllarda uzak kaldığı bu önemli vizyonunu yeniden kazandırmak ve gençlerimizin sporla, sağlıkla ve kardeşlikle yetişmesini sağlamak hepimizin hedefidir çünkü Sakaryaspor bizim sevdamızdır, ufkumuzdur, kaynağımızdır ve vazgeçemeyeceğimiz en büyük tutkumuzdur” dedi.

Taşın altına elimizi koyuyoruz
Sakaryaspor’un her zaman yanında olduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Sakaryasporumuzun içine düştüğü sıkıntılardan kurtulması adına vatandaşlarımızla birlikte tek yürek oluyor, takımımız için fedakârlıklarda bulunuyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Takımımızın sezonun ikinci yarısında Sakarya’da oynayacağı maçların biletlerinin bir kısmını satın alacağız. Bu biletleri ömründe stada gidip maç izleme imkânı bulamamış, şehrimizin merkezine en uzak civardaki köylerde yaşayan çocuklarımıza öncelik vermek kaydıyla vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Sakarya’yı ve Sakarya halkını ilgilendiren her durumu hassasiyetle ele aldığımızı bir kere daha hatırlatarak Sakaryaspor ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bu protokolün hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.